COVID-19-testcentrum

Als u een coronatest moet laten afnemen en geen symptomen hebt van COVID-19, kunt u terecht in het COVID-19-testcentrum van het UZ Gent. Zorgverleners nemen er elke dag honderden testen af. Belangrijk: u kunt enkel op afspraak in het testcentrum terecht. 

Wie kan zich laten testen?

U hebt geen symptomen van COVID-19 en:

  • u komt naar het UZ Gent voor een ingreep, dagopname of meerdaagse opname.
  • u had een hoogrisicocontact met een besmet persoon.
  • u hebt de test nodig voor een reis en bent in orde met alle reisvaccinaties. Twijfelt u of u vaccinaties nodig hebt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met de Reiskliniek.
  • u vulde het Passagier Lokalisatie Formulier in bij uw terugkeer uit het buitenland en kreeg het bericht dat u zich moet laten testen.
  • u moet worden getest in het kader van een clusteronderzoek of bij een COVID-uitbraak in een school, bedrijf of andere gemeenschap.

Hebt u klachten die kunnen wijzen op COVID-19, neem dan contact op met uw huisarts. Wie dringend hulp nodig heeft, laat zich testen op de Spoedgevallendienst.

Afspraak maken verplicht

U moet een afspraak boeken voor een COVID-test. Langskomen zonder afspraak kan niet langer. Zo kunnen we de beschikbare tijdsloten en capaciteit optimaal benutten en de testcapaciteit opdrijven als dat nodig is. 

Voor patiënten van het UZ Gent

Komt u naar het UZ Gent voor een ingreep of opname, dan kunt u de afspraak boeken via het secretariaat van de dienst waar u in behandeling bent.

Voor anderen

In andere gevallen boekt u uw afspraak bij voorkeur online

  • U hebt een CTPC-code (corona test prescription code) of activatiecode van de overheid (die krijgt u via sms, via uw huisarts of via de corona-app): boek uw afspraak rechtstreeks via het afsprakenplatform van de overheid 
  • U hebt geen CTPC-code of activatiecode: boek via mijn.uzgent.be

Lukt het niet via deze weg, dan kunt u ook een afspraak maken via uw huisarts of bellen naar 09 332 12 30. 

Let wel: komt u toch zonder afspraak naar het testcentrum, dan kunnen we u niet garanderen dat u snel aan de beurt komt. U moet dan wachten tot een tijdslot vrijkomt.  

Kostprijs

De ziekteverzekering dekt alle kosten, tenzij:

U betaalt dan 47,18 euro voor de test en 31,93 euro administratieve kosten.

Testresultaat

Het resultaat van de test vindt u binnen de 24 uur in uw online medisch dossier op www.cozo.be. Ook uw huisarts kan het daar raadplegen. Als u positief test, wordt u telefonisch verwittigd.

Reizigers raden we aan om de test 48 uur voor vertrek te laten afnemen. Zo bent u zeker dat u tijdig over het testresultaat beschikt.

Locatie

Het COVID-19-testcentrum bevindt zich naast de huisartsenwachtpost aan ingang 26E, route 2626. Het centrum is telefonisch bereikbaar op tel. 09 332 12 30.

Openingstijden

  • Elke weekdag van 8 tot 18 uur
  • Op zaterdag van 8 tot 13 uur
  • Op zondag en feestdagen gesloten. Wel open op Pinkstermaandag (24 mei 2021) van 8 tot 13 uur. 

Het testcentrum werkt samen met de Eerstelijnszorg Gent en Eerstelijnszone Scheldekracht.

Video: leg je een coronatest uit aan een kind?

 

Video in het Nederlands
Vidéo en français

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 6-5-2021 15:58.

Locatie

Ingang 26

Route 1226