Slideshow: in de kijker


De CoZo-app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

Lees meer


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Tracheastenose

Tracheastenose of een vernauwing van de grote luchtpijp is een zeldzame aandoening met verschillende oorzaken, en kan bijzonder invaliderende gevolgen hebben. De vernauwing van de trachea kan post-traumatisch zijn (post-intubatie), kan voorkomen bij oncologische problematiek (tumor) of het gevolg zijn van uitwendige compressie (bv. door een vergrote schildklier). De behandeling van tracheastenosen is vaak complex en vereist een multidisciplinaire, hooggespecialiseerde aanpak.

Meerwaarde van het UZ Gent

In het UZ Gent wordt de zorg voor patiënten met tracheastenose multidisciplinair georganiseerd. Bij de behandeling zijn een longarts, een hoofd- en halschirug, een thoraxchirug, een radiotherapeut, een bestralingsarts en een radioloog betrokken.

Deze aanpak garandeert dat in multidisciplinair overleg de optimale behandeling voor elke individuele patiënt gekozen wordt, met het oog op het beste resultaat op lange termijn. Er bestaan verschillende therapeutische mogelijkheden: chirurgie, endoscopische behandeling (debridering, LASER of stent via starre bronchoscopie) of andere behandelingen. Het UZ Gent heeft een ruime expertise in de diagnostiek, behandeling en opvolging van tracheastenose opgebouwd.

Experten

Prof. dr. Kurt Tournoy, dr. Philippe Deron, prof. dr. Frank Vermassen

Contact

UZ Gent, dienst Longziekten
Ingang 12 (gebouw K12E), 7de verdieping
Tel. 09 332 26 00 ​

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 18-12-2015 15:00.