​Neuro-endocriene tumoren

Neuro-endocriene tumoren zijn zeldzame tumoren die overal in de gastro-intestinale tractus kunnen voorkomen, maar ook in de longen of de ovaria. Een neuro-endocriene tumor kan deel uitmaken van een syndroom.

Er zijn recent nieuwe middelen ter beschikking gekomen voor de behandeling van neuro-endocriene tumoren. De therapie bestaat soms uit een complexe opeenvolging van behandelingen met chemotherapie, biotherapie, heelkunde en lokale behandelingen zoals chemo-embolisatie.

Meerwaarde van het UZ Gent

De discipline Digestieve Oncologie van het UZ Gent biedt patiënten een duidelijke meerwaarde. De patiënten worden opgevolgd door gastro-enterologen die zich zowel klinisch als wetenschappelijk in deze ziektebeelden gespecialiseerd hebben. Voor gerichte indicaties biedt de universitaire dienst ook de mogelijkheid tot deelname aan klinische studies met nieuwe medicatie. De regelmatige multidisciplinaire overlegmomenten met de abdominale chirurgen en gespecialiseerde radiologen verzekeren een optimale begeleiding. Zeer specifieke behandelingen (zoals chemo-embolisatie, radiofrequentie-ablatie, intrahepatische behandeling met Yttrium-gelabelde pellets,…) worden steeds in overweging genomen.

Experten

Digestieve oncologie: prof. dr. Karen Geboes

Contact

UZ Gent, dienst Maag-, darm- en leverziekten
Ingang 12 (gebouw K12E), 1ste verdieping
Tel 09 332 23 71

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-12-2015 11:47.