​Complexe buikwandreconstructie

Complexe buikwandhernia's, zoals multiple recidieven, giant hernias met "domeinverlies" of geïnfecteerde prothesen in de buikwand, zijn aandoeningen die een specifieke expertise vereisen.

Meerwaarde van het UZ Gent

In het UZ Gent is de groep patiënten met dergelijke aandoeningen veel groter dan in andere ziekenhuizen. Dat is het geval omdat de meeste patiënten al een erg gecompliceerde voorgeschiedenis hebben.

Via een stapsgewijze aanpak werken de chirurg, de radioloog, de anesthesist en de plastisch chirurg een aanpak uit. Zij beschikken over de specifieke, actuele kennis van de beschikbare synthetische en biologische implantaten die gebruikt kunnen worden om de buikwand te herstellen. In het UZ Gent worden specifieke chirurgische technieken zoals Ramirez-plastie, component separation, zowel via open als endoscopische methode, en progressief pneumoperitoneum gebruikt om bij elke patiënt een zo optimaal mogelijke buikwandreconstructie uit te voeren. Ook de behandeling van potentiële wondproblemen, chronische pijn na vroegere chirurgie en negatieve druktherapie krijgen uitgebreide aandacht in het UZ Gent.

Expert

Dr. Frederik Berrevoet

Contact

UZ Gent, dienst Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde
Ingang 12 (gebouw K12C), 2de verdieping
Tel. 09 332 32 33
www.surgery.ugent.be

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-12-2015 16:56.