Chirurgie bij een rectumcarcinoom

Jaarlijks worden in België meer dan 2.500 gevallen van kanker van de endeldarm vastgesteld. Tien jaar geleden hadden patiënten met deze aandoening slechte prognoses, maar vandaag is de kwaliteit van de behandeling sterk verbeterd. Dit is te danken aan de multidisciplinaire benadering van de ziekte waarbij nauw samengewerkt wordt met radiotherapeuten, oncologen en toegewijde chirurgen.

 

Meerwaarde van het UZ Gent

In 2003 werd in België het Procare-initiatief gelanceerd. Procare zorgde voor een stapsgewijze kwaliteitsverbetering bij de aanpak van dit type kanker en biedt een kwaliteitsgarantie. Die garandeert de standaardisering van de voor- en nabehandeling met radio- en chemotherapie, precieze heelkundige resectie door chirurgen met een specifieke opleiding en controle van de nauwkeurigheid van de techniek door microscopische evaluatie van de weggesneden tumor.

De dienst Gastro-intestinale Heelkunde heeft drie chirurgen die aan alle kwaliteitsvoorwaarden van dit ambitieuze project voldoen. Ze waarborgen een maximaal resultaat van de heelkundige resectie van dit type kanker.

Experten

  • Chirurgie: prof. dr. Piet Pattyn, prof. dr. Wim Ceelen, prof. dr. Yves Van Nieuwenhove
  • Digestieve oncologie: prof. dr. Karen Geboes, prof. dr. Stéphanie Laurent

 

Contact

UZ Gent, dienst Gastro-intestinale Heelkunde
Ingang 12 (gebouw K12C), 2de verdieping
Tel. 09 332 55 62

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-12-2015 16:51.