U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgverleners > CoZo

​Collaboratief Zorgplatform (CoZo)

Het Collaboratief Zorgplatform is een digitaal samenwerkingsplatform dat patiënten, zorgverleners en zorginstellingen toelaat om snel en veilig medische gegevens en informatie uit te wisselen en te delen. Door te zorgen voor een betere informatiedoorstroming verbetert CoZo het zorgproces.

Momenteel zijn er meer dan 35 ziekenhuizen (waaronder het UZ Gent), 30 psychiatrische instellingen en verschillende revalidatiecentra, privélaboratoria en privéradiologiepraktijken aangesloten bij CoZo.

Daarnaast is CoZo geïntegreerd in andere eHealth-platformen zoals MijnGezondheid.be, Vitalink en het Wit-Gele Kruis. CoZo maakt als regionale hub in Vlaanderen deel uit van het nationale eHealth-systeem. Zorgverleners hebben via CoZo dus ook toegang tot de medische gegevens van hun patiënten in alle Belgische ziekenhuizen die aangesloten zijn bij een eHealth-hub. Meer dan 6.000 huisartsen gebruiken CoZo.

​Geïnformeerde toestemming

Via het nationale informed consent (geïnformeerde toestemming) kan de patiënt toestemming geven voor de uitwisseling van zijn gezondheidsgegevens tussen de zorgverleners waarmee hij een therapeutische relatie heeft. Daardoor kan de medische zorg efficiënter verlopen en worden onder meer dubbele onderzoeken vermeden.

Raadpleeg voor meer info de leidraad bij de geïnformeerde toestemming (pdf) voor het elektronisch delen van gezondheidsgegevens of ga naar www.patientconsent.be.

Inloggen

U kunt als patiënt of zorgverlener kosteloos gebruikmaken van het CoZo-platform via de website van CoZo. Inloggen kan met uw Belgische eID en pincode of de itsme-app.

Vragen

Meer informatie vindt u op www.cozo.be

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-6-2020 15:32.