Grensverleggend revalideren

Momenteel beschikt Smart Space over twee hoogtechnologische revalidatiesystemen waarmee patiënten gericht en efficiënt kunnen revalideren.

  • GRAIL: om al stappend uw loop- en armbewegingen te verbeteren
  • DynSTABLE: om zittend of staand uw evenwicht te oefenen

GRAIL

GRAIL (Motekforce Link) staat voor ‘Gait Real-time Analysis Interactive Lab’. Het is een compact bewegingslab: het combineert een geavanceerde loopband met een virtuele omgeving en een systeem voor bewegingsregistratie.

De loopband bestaat uit twee banden die onafhankelijk van elkaar kunnen versnellen of vertragen. Hij beweegt ook in verschillende richtingen waardoor er hellingen ontstaan en zijwaartse bewegingen worden uitgelokt. Zo kan de loopband u op een gecontroleerde manier laten struikelen om u te leren uw evenwicht te herstellen. Een veiligheidsvest voorkomt dat u daarbij valt.

Op een reusachtig halfrond panoramisch scherm wordt een virtuele omgeving geprojecteerd, bijvoorbeeld een bos waarin u gaat wandelen of een drukke straat die u oversteekt. Het toestel bootst zo levensechte situaties na met gevarieerde uitdagingen. Die uitdagingen kunnen ook dubbeltaken zijn: behalve het stappen traint u dan ook bijvoorbeeld uw bovenste ledenmaten of cognitieve vaardigheden.

GRAIL meet en analyseert nauwkeurig alle bewegingen. De bewegingen worden tegelijkertijd geprojecteerd zodat u meteen uw bewegingspatroon kunt aanpassen.

In het Revalidatiecentrum zetten we GRAIL in voor patiënten - jong en oud - met neurologische aandoeningen of aandoeningen aan spieren en gewrichten.

 
 

DynSTABLE

DynSTABLE (Motekforce Link) staat voor ‘Dynamic Stability and Balance Learning Environment’. Het toestel beschikt over een bewegend krachtenplatform waarop u zittend of staand uw evenwicht kunt oefenen.

Op het scherm worden oefeningen geprojecteerd die u uitdagen om uw bewegingsfuncties te trainen en uw stabiliteit te verbeteren. De slimme technologie van het toestel analyseert uw oefeningen, u krijgt onmiddellijk feedback.

Ook DynSTABLE zetten we in voor patiënten - jong en oud - met neurologische aandoeningen of aandoeningen aan spieren en gewrichten.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 6-9-2019 14:10.

Locatie

Ingang 40

Revalidatiecentrum