Raadpleging en opname Reumatologie kinderen

Raadpleging

Kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met klachten aan de spieren en beenderen worden geholpen op de afdeling Reumatologie kinderen. We stellen diagnoses, behandelen de kinderen en volgen hun reumatische aandoeningen verder op.

De raadplegingen vinden plaats op het gelijkvloers van het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth: ingang 10, route 1002. Maak een afspraak.

Dagopname

Kinderen met een reumatische aandoening kunnen in het Kinderdagziekenhuis worden opgenomen voor onder meer intraveneuze behandelingen en bepaalde diagnostische testen. We voeren er ook intra-articulaire puncties uit. Het kind wordt dan verdoofd met lachgas en de ontstoken gewrichten worden geïnfiltreerd met corticosteroïden.

Het Kinderdagziekenhuis bevindt zich op het gelijkvloers van het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth: ingang 10, route 1005.

Opname met overnachting

Voor de diagnostische uitwerking en behandeling van meer complexe reumatische aandoeningen kan een opname met overnachting nodig zijn.

Na hun opname verblijven de kinderen op de Specialistische pediatrische afdeling. Die bevindt zich op de vierde verdieping van het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth: ingang 10, route 1040.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 30-6-2020 15:44.