Psychosociale begeleiding

De diagnose van verminderde vruchtbaarheid en een vruchtbaarheidsbehandeling kunnen een grote impact hebben op het leven van een koppel. Individuele wensen, dromen die leven bij het koppel en maatschappelijke verwachtingen worden dan op de proef gesteld. Bovendien kan het behandelingstraject lang en belastend zijn door diverse diagnostische onderzoeken en verschillende behandelingspogingen.

Zowel de onderzoeksfase als de behandelingsfase kunnen onzekerheid teweegbrengen en heel wat vragen oproepen: Is wat ik voel normaal? Verlaagt de stress die ik heb mijn kans op een zwangerschap? Waarom is het soms moeilijk om elkaar te begrijpen in dit proces? Wat zeg ik tegen mijn werkgever? Vertel ik onze vrienden over onze moeilijkheden?

Onze fertiliteitsconsulenten zijn er voor u

Op de afdeling besteden we veel aandacht aan de psychische en sociale aspecten van een vruchtbaarheidsprobleem en -behandeling. Daarvoor werken we binnen het team met drie fertiliteitsconsulenten. 

Wie nood heeft aan ondersteuning - individueel of als koppel - kan daarvoor een afspraak maken bij een fertiliteitsconsulent.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 31-7-2019 15:24.