Plastische chirurgie bij kinderen

Plastische chirurgie bij kinderen is een van de aandachtsgebieden van de dienst Plastische heelkunde van het UZ Gent. De chirurgen corrigeren afwijkingen bij kinderen die congenitaal (aangeboren) of verworven zijn. Soms gebeurt dat snel na de geboorte, vaak wordt gewacht tot een latere leeftijd.

  • Congenitale afwijkingen ontstaan al tijdens de vroege zwangerschap. De oorzaken zijn genetisch, omgevingsfactoren (bv. medicatie) of een combinatie. Heel vaak wordt geen duidelijke oorzaak gevonden. Voorbeelden van congenitale afwijkingen zijn schisis (hazenlip) en hartafwijkingen.
  • Verworven afwijkingen ontstaan later in de zwangerschap of na de geboorte door externe factoren. Voorbeelden zijn klompvoeten en een scheef achterhoofd door een voortdurende slechte houding van het kindje.

De plastische chirurg houdt zich vooral bezig met correctie van afwijkingen van weke delen en bot. Vaak wordt multidisciplinair gewerkt en zijn dus verschillende specialismen bij de behandeling betrokken. Enkele voorbeelden waarbij plastisch chirurgie vereist kan zijn:

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 6-12-2019 14:11.

Afspraak maken

09 332 32 78

Locatie

Ingang 12

Route 1205