Biomechanisch onderzoek

BioMUG, het laboratorium voor biomechanisch onderzoek van de Universiteit Gent, bevindt zich op de campus van het UZ Gent aan ingang 46 op de vierde verdieping. Het labo beschikt over onderstaande apparatuur voor geavanceerde kinematische analyses.

Oxford Knee Rig

Voor de evaluatie van kinematica van de menselijke knie, beschikt het labo over een Oxford Knee Rig. Met deze testopstelling kan de beweging van een volledig onderbeen worden gesimuleerd terwijl de spierbelasting op een fysiologisch niveau wordt gehouden.

OptiTrack

Om 3D-bewegingen van menselijke objecten en testobjecten in de Oxford Knee Rig te evalueren, heeft het labo een OptiTrack-meetsysteem. Dat systeem bestaat uit acht camera's die de beweging van infraroodmarkeringen volgen die op het object werden geplaatst. Meer info vindt u op www.optitrack.com.

BrainLab

Om chirurgische variantie tijdens de plaatsing van een prothese te minimaliseren, is een BrainLab-systeem beschikbaar voor onderzoeksdoeleinden. Meer info vindt u op www.brainlab.com.

Drukmeetsystemen

Voor de evaluatie van de drukverdeling tijdens bewegingen, bijvoorbeeld tussen gewrichtsvlakken, heeft het laboratorium verschillende drukmeetsystemen ter beschikking.

Digitale beeldcorrelatie

In samenwerking met een van onze onderzoekspartners kunnen we volledige 3D-vervormingen bestuderen van visueel toegankelijke regio's. Daarvoor gebruiken we 3D-digitale beeldcorrelatie. Meer info vindt u op www.correlatedsolutions.com.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:33.