Over de dienst Neus-, keel- en oorheelkunde

De dienst Neus-, keel- en oorheelkunde (nko) levert kwaliteitsvolle zorg in de domeinen gehoor en evenwicht, neus en neusbijholten, stemstoornissen en slaapstoornissen.

We profileren ons ook als derdelijnscentrum in het domein van de oorchirurgie, de diagnostiek en behandeling van doofheid, complexe sinuspathologie, rhinologische tumorchirurgie en endoscopische schedelbasischirurgie.

Het revalidatiecentrum Ter Sprake maakt deel uit van de dienst Neus-, keel- en oorheelkunde en is het enige universitaire revalidatiecentrum in Oost- en West-Vlaanderen. Ter Sprake behandelt multidisciplinair spraak- en taalstoornissen, leerstoornissen, gehoorstoornissen en slikstoornissen.

Daarnaast is er ook een Allergienetwerk waar patiënten kunnen rekenen op een snelle en efficiënte diagnosestelling en behandeling. Het multidisciplinaire netwerk biedt een internationale standaard voor allergiepatiënten.

Ons team bestaat uit neus-, keel- en oorartsen en verpleegkundigen, audiologen en logopedisten, psychologen, administratieve en universitaire medewerkers. We hechten veel belang aan een professionele en solidaire attitude van alle medewerkers met als uiteindelijk doel kwaliteitsvolle zorg.

De dienst kenmerkt zich door een sterke wetenschappelijk onderbouwde klinische activiteit. De dienst publiceert gemiddeld dertig A1 publicaties op jaarbasis en levert twee à drie doctoraten af per jaar. Het URL (Upper Airway Research Laboratory), onder leiding van staflid prof. dr. Claus Bachert, is een onderzoekscentrum met internationale uitstraling.

Deze intense wisselwerking tussen de kliniek en het wetenschappelijk onderzoek garandeert de beste behandeling op maat van de patiënt.

Prof. dr. Ingeborg Dhooge
Diensthoofd Neus-, keel- en oorheelkunde

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-6-2020 11:05.