Verpleegafdeling voor kinderen met een nierziekte

Dagopname

Voor bepaalde observaties, onderzoeken of behandelingen hoeven kinderen met een nierziekte niet in het ziekenhuis te overnachten. In het Kinderdagziekenhuis voeren we onder meer intraveneuze behandelingen uit, meervoudige bloeddrukcontroles bij kleine kinderen en isotopenonderzoeken (DMSA). Met een DMSA kunnen we de nierfunctie beoordelen en eventuele afwijkingen van de nieren opsporen.

Het Kinderdagziekenhuis bevindt zich op het gelijkvloers van het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth: ingang 10, route 1005.

Opname met overnachting

Soms is een opname met overnachting onvermijdelijk. Bepaalde observaties, onderzoeken of ingrepen vereisen een nauwere opvolging. Bijvoorbeeld een intraveneuze meerdaagse behandeling van een urineweginfectie of een nierbiopsie. Ook in geval van ernstige nierinsufficiëntie of een eerste manifestatie van het nefrotisch syndroom, moet de patiënt in het ziekenhuis overnachten.

Na hun opname verblijven de kinderen op de Specialistische pediatrische afdeling. Die bevindt zich op de vierde verdieping van het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth: ingang 10, route 1040.

Verpleegafdeling

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 25-6-2020 12:11.