​Welkom bij de afdeling Cardiologie kinderen

De afdeling centraliseert de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen, zoals openingen in het hart, en niet-aangeboren hartafwijkingen waaronder ontstekingen van de hartspier, de hartkleppen of het hartzakje. De diagnosestelling en behandeling van deze afwijkingen gebeurt door artsen-specialisten. Ze zijn behalve expert in kindercardiologie ook gespecialiseerd in een van de subdisciplines: hartritmestoornissen, foetale cardiologie, hartkatheterisatie, en andere.

Integrale zorg

Op de afdeling Cardiologie kinderen behandelen we niet louter de hartaandoening, maar bieden we het kind en zijn of haar gezin integrale zorg. Een team van verpleegkundigen, psychologen en sociaal verpleegkundigen zorgt voor een individuele begeleiding voor én na de diagnosestelling en de behandeling.

Wetenschappelijk onderzoek

Behalve aan patiëntenzorg doet de afdeling Hartziekten bij kinderen ook aan wetenschappelijk onderzoek. Zo werken teamleden mee aan multicentrisch onderzoek naar nieuwe medicatie voor kinderen met hartafwijkingen. En we investeren in eigen onderzoek naar nieuwe inzichten op het vlak van diagnostiek en behandeling.

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:35.