Wat moet ik weten over het Chirurgisch dagziekenhuis?

​Patiënten willen hun verblijf in het ziekenhuis graag zo kort mogelijk houden. Bij uw kind is dat waarschijnlijk niet anders. Dankzij de vooruitgang van de medische wetenschap kan het Chirurgisch dagziekenhuis op die wens inspelen.

Het CDZ van het UZ Gent werkt onafhankelijk: het regelt zelf de opnames, maakt afspraken voor ingrepen en onderzoeken en bepaalt alles wat met het ontslag naar huis te maken heeft. Het CDZ streeft naar een patiëntvriendelijke aanpak en een vlotte doorstroming van patiënten.

Praktisch

  • U vindt het CDZ op de zesde verdieping van Behandelingsblok 2 (6B2), ingang 50. Bekijk hier het grondplan.
  • Het CDC is open van maandag tot vrijdag, van 06.45 tot 19.00 uur.
  • U kunt voor uw kind kiezen tussen een gemeenschappelijke kamer of een eenpersoonskamer. Bespreek dat vooraf met de behandelende arts.

Personeel en organisatie

  • Medische leiding: prof. dr. Marc Coppens, anesthesist en afdelingshoofd
  • Verpleegkundige leiding: Kristof Tassenoy, hoofdverpleegkundige
  • Het Chirurgisch dagziekenhuis maakt deel uit van de dienst Anesthesie (medisch diensthoofd: prof. dr. Patrick Wouters). De dienst Anesthesie valt in het ziekenhuis onder de sector Kritieke diensten, met prof. dr. Luc Herregods als sectorvoorzitter, Hilde Goedertier als zorgmanager en dhr. Philippe Boucherie als diensthoofd Verpleging OK, Post-anesthesie zorgafdeling en CDZ.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:35.

Locatie

Ingang 56

Route 560