Slideshow: in de kijker
Fonds Kadee

Ziek zijn is geen pretje. In het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth verblijven vaak ernstig zieke kinderen die langdurige zorg nodig hebben. Kadee probeert hun pijn enigszins te verlichten door het ziekenhuisverblijf van de patiëntjes zo aangenaam mogelijk te maken.

Daarvoor is het fonds in 2014 opgericht. Kadee ondersteunt het kinderziekenhuis op logistiek vlak (met speelgoed, apparatuur, …) en organiseert activiteiten om het ziekenhuisverblijf van de kinderen op te vrolijken. Een glimlach op het gezicht van de opgenomen kinderen toveren is het doel van Kadee.

Kadee is er voor alle patiëntjes van het kinderziekenhuis: van de kinderen die op consultatie komen tot de patiëntjes die in het (dag)ziekenhuis verblijven. Op elke UZ-dienst of afdeling waar kinderen behandeld worden, wil Kadee de zorg helpen opvrolijken. Het team vergadert regelmatig om te kijken waar Kadee kan helpen.

Team

Fonds Kadee wordt gedragen door medewerkers van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth (administratieve medewerkers, verpleegkundigen, artsen,…). Het team is verder uitgebreid met externe vrijwilligers van verschillende UZ-diensten en -afdelingen: Kinder- en jeugdpsychiatrie, Spoedgevallendienst, IZ Kindergeneeskunde, Brandwondencentrum, Kinderrevalidatiecentrum, …

De leden van het kernteam zijn:

  • Matthieu Ongenae, hoofdverpleegkundige Poli Kindergeneeskunde
  • Caroline Dolieslager, hoofdverpleegkundige zorgprogramma Kindergeneeskunde
  • Kristof Vandekerckhove, arts
  • Kathleen De Waele, arts
  • Queeny Baetens, spelbegeleiding Specialistische pediatrische afdeling
  • Linda Reunis, boekhouding
  • Stephanie Boterdaele, secretariaat en sociale media
  • Pascale De Wilde, sociale media en secretariaat

Contact

kadee@uzgent.be
Tel. 09 332 48 62 (Linda Reunis) of 09 332 24 13 (Matthieu Ongenae)
Volg ons op de website of Facebookpagina van Fonds Kadee.

Suggesties

Heb je een idee voor een activiteit of verfraaiing van een dienst of afdeling? Of heb je een ander leuk voorstel? Laat het ons weten via kadee@uzgent.be.

Graag steunen?

Om de zorg voor alle kinderen op te fleuren, volstaat een goede samenwerking tussen de diensten helaas niet. Daarvoor hebben we vooral financiële en materiële steun nodig. Geef ons daarom gerust mogelijke sponsors of leuke ideeën voor (inzamel)acties door.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 27-6-2017 09:09.

Dienst contacteren

09 332 24 30

Afspraak maken

09 332 24 30

Locatie

Ingang 10 (gebouw K12D)

Route 1002