Dagziekenhuis Hemato-oncologie en stamceltransplantatie kinderen

Kinderen die niet moeten worden opgenomen op de hospitalisatieafdeling van de dienst Hemato-oncologie en stamceltransplantatie kinderen, kunnen voor hun behandeling of een onderzoek terecht in het dagziekenhuis.

De behandelingen die we er uitvoeren zijn onder meer:

  • chemotherapie
  • intraveneuze medicatie
  • toediening bloedproducten
  • katheterzorg

Er vinden ook diverse onderzoeken plaats waaronder:

  • bloedcontrole
  • beenmergpuncties en lumbale puncties
  • medische beeldvorming

Locatie en openingstijden

Het dagziekenhuis bevindt zich op de vijfde verdieping van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth (ingang 10, route 1050), dezelfde verdieping als de hospitalisatieafdeling.
Het is open op weekdagen van 7.30 tot 19 uur.

In het dagziekenhuisKinderstoeltjes

Het dagziekenhuis beschikt over een zaal met 7 bedposities en 5 eenpersoonskamers. Die worden toegewezen volgens een aantal vaste criteria zoals medische toestand, behandeling, leeftijd , …

's Middags krijgen de kinderen een broodmaaltijd met soep. Ouders kunnen een maaltijd die ze meebrengen op de afdeling opwarmen.

Elk kind kan tv-kijken. Wifi kan aangevraagd worden via de verpleegkundige of de secretariaatsmedewerker.

Het team

Een vaste ploeg verpleegkundigen en een secretariaatsmedewerker zijn samen met de afdelingsartsen verantwoordelijk voor de zorg en behandeling. Indien nodig springen medewerkers van de hospitalisatieafdeling bij.

Op controle?

Kinderen die na de behandeling voor controleonderzoeken komen, kunnen daarvoor terecht in het algemene Kinderdagziekenhuis op het gelijkvloers van ingang 10, route 1005. 

Dienst contacteren

Afspraak maken

  • Tel: 09 332 69 81

De behandeling van onze patiënten vraagt doorgaans frequente opnames. Voor een vlot verloop zijn correcte afspraken zeer belangrijk. Gelieve de gemaakte afspraken goed op te volgen.

Door de complexiteit van de zorg en van de organisatie kan het gebeuren dat de geplande verblijfsduur uitloopt. Hou daar steeds rekening mee.

Locatie

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-6-2020 10:26.