Ontslag

Als de kinderintensivisten oordelen dat de toestand van uw kind voldoende stabiel is, dan wordt hij of zij overgebracht naar een afdeling waar de zorg minder intensief is. Dat is natuurlijk goed nieuws. Toch roept dit moment vaak ook angst en twijfel op. Ouders vragen zich soms af of hun kind het wel goed genoeg stelt en of het nu minder goed zal worden opgevolgd. Worstelt u met dergelijke vragen? Bespreek ze open met ons en met de arts(en) of verpleegkundigen op de hospitalisatieafdeling.

Naar een gewone afdeling

Elke beslissing tot ontslag wordt weloverwogen genomen. Ontslag vindt enkel plaats als we er op dat moment van overtuigd zijn dat het geen extra risico's inhoudt voor uw kind. Verhuist uw kind van afdeling, dan wordt u daar altijd vooraf van verwittigd, tenzij bij overmacht.
 Afhankelijk van de zorg die uw kind nodig heeft, wordt het opgenomen op een hospitalisatieafdeling van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth (ingang 10 (gebouw K12D)) of gaat het terug naar het verwijzende ziekenhuis.        

Neem gerust contact op

Ook als uw kind niet langer op onze afdeling ligt, mag u ons contacteren. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn om bepaalde administratie in orde te brengen. En soms zult u na enkele weken nog met vragen, twijfels of klachten zitten over het verblijf van uw kind op Intensieve Zorg Pediatrie. Aarzel in dat geval zeker niet om ons te contacteren.

BloemU hoeft trouwens geen specifieke reden te hebben om langs te komen. We vinden het altijd leuk als u ons komt vertellen hoe het met uw kind gaat. Na een verblijf op intensieve zorgen volgt vaak nog een lange periode van herstel. Dankzij een bezoekje blijven wij op de hoogte van de evolutie van uw kind.

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:35.