De afdeling

De afdeling Intensieve zorg Kindergeneeskunde ligt op de eerste verdieping van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth (ingang 10 (gebouw K12D), route 1010). U bereikt ze via de hoofdingang van het kinderziekenhuis. Daar neemt u de lift of de trap naar de eerste verdieping. De ingang van de afdeling voor ouders en bezoekers staat er aangegeven.

Kamer IZDe afdeling telt 15 bedden. Elk kind heeft er een eigen kamer. De glazen scheidingswand is bedoeld om uw kind te allen tijde te kunnen observeren vanuit de verpleegpost. De kamer kan worden afgesloten met een elektronisch gestuurd lattensysteem. De verpleegkundige die verantwoordelijk is voor de zorg en veiligheid van uw kind moet daarvoor de toestemming geven. De ziektetoestand van uw kind is daarin bepalend.

Indien noodzakelijk kan de beddencapaciteit uitzonderlijk uitgebreid worden met bedden op de nabijgelegen afdeling Intensieve zorg voor volwassenen. De medische opvolging blijft in dat geval in handen van de kinderintensivisten en ook de afspraken van de kinderafdeling blijven gelden. Zodra er plaats vrijkomt op de kinderafdeling, wordt uw kind naar daar overgebracht. De jongste kinderen die voor een langere periode worden opgenomen krijgen daarbij voorrang. De waarnemende kinderintensivist beslist wie wordt overgebracht.

Verpleegpost 

 

 

 

 

 

 

De verpleegpost

Patiëntenkamer IZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Patiëntenkamer

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:35.