Geheugenkliniek Geriatrie

Het Zorgprogramma voor de geriatrische patiënt werkt mee aan verschillende initiatieven die mensen met geheugenstoornissen informeren en begeleiden.

BOCS

Wanneer een geheugenstoornis wordt vastgesteld, roept dat heel wat vragen op. Om ze zo gericht mogelijk te beantwoorden, organiseren we in het dagziekenhuis Geriatrie BOCS: het begeleidingsprogramma voor ouderen met cognitieve stoornissen en hun mantelzorgers.

Dementie en nu

De diagnose van een of andere vorm van dementie brengt veel onzekerheid met zich mee. Voor de mantelzorgers van mensen met dementie ontwikkelden het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga het begeleidingstraject ‘Dementie en nu’.

Omgaan met geheugenproblemen

Mensen met een milde cognitieve stoornis zoeken vaak technieken die hen helpen om met hun aandoening om te gaan. Het begeleidingsprogramma 'Omgaan met geheugenproblemen' kan hen daarbij helpen.

Inloophuis Dementie

Hebt u vragen hebt over dementie? Is de stap naar de huisarts of specialist te groot? Dan kunt u zonder afspraak terecht bij het Inloophuis Dementie. U vindt er niet alleen ondersteuning en informatie, maar komt er ook met lotgenoten in contact.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:36.