​​Centrum voor seksuologie en gender

​Omwille van de COVID-19 maatregelen zal uw behandelende psycholoog, psychiater of sociaal werker telefonisch contact met u opnemen een week voor uw afspraak en samen met u bespreken hoe de consultatie best kan doorgaan.

Het secretariaat blijft steeds telefonisch (09 332 60 23) of via mail beschikbaar (centrumsege@uzgent.be), tijdens werkdagen van 8 tot 16.30 uur.
Alvast bedankt voor uw begrip.

Meer concrete informatie over de werking van het CSG tijdens de COVID-19 maatregelen.


Bij het Centrum voor seksuologie en gender kunt u terecht met
seksuele problemen of gendervragen.

We bieden volwassenen die met seksuele problemen kampen diagnostiek, advies en behandeling. Die behandeling kan bestaan uit:

  • individuele gesprekstherapie
  • partnerrelatietherapie
  • medicamenteuze behandeling.

We werken daarvoor nauw samen met de diensten Gynaecologie, Urologie en het Kankercentrum en met bekkenbodemkinesisten voor ambulante revalidatie. 

Voor jongeren en volwassenen die vragen hebben over genderidentiteit kunnen we oriënterende gesprekken en een assessment organiseren. De begeleiding kan psychotherapeutisch of ondersteunend zijn, maar we kunnen ook opteren voor een genderbevestigende behandeling.

Om de kwaliteit van elk zorgtraject te verzekeren, participeren onze zorgverleners in het interdisciplinair genderteam. Ze werken er samen met endocrinologen, een gynaecoloog, een plastisch chirurg, een uroloog, een neus-, keel- en oorarts, een spraakdeskundige en een dermatoloog.

De sociaal werker zet in op de preventie van sociale problemen en kan praktische ondersteuning bieden op het vlak van school, werk, verzekeringen, facturatie, enzovoort.

De psychiater of psycholoog(-seksuoloog) van het centrum begeleidt de patiënt gedurende het volledige zorgtraject en coördineert de behandeling.


De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 1-4-2020 13:59.

Dienst contacteren

09 332 60 23