​​Centrum voor seksuologie en gender

Bij het Centrum voor seksuologie en gender kunt u terecht met seksuele problemen of gendervragen.

We bieden volwassenen die met seksuele problemen kampen diagnostiek, advies en behandeling. Die behandeling kan bestaan uit:

  • individuele gesprekstherapie
  • partnerrelatietherapie
  • medicamenteuze behandeling.

We werken daarvoor nauw samen met de diensten Gynaecologie, Urologie en het Kankercentrum en met bekkenbodemkinesisten voor ambulante revalidatie. 

Voor jongeren en volwassenen die vragen hebben over genderidentiteit kunnen we oriënterende gesprekken en een assessment organiseren. De begeleiding kan psychotherapeutisch of ondersteunend zijn, maar we kunnen ook opteren voor een genderbevestigende behandeling.

Om de kwaliteit van elk zorgtraject te verzekeren, participeren onze zorgverleners in het interdisciplinair genderteam. Ze werken er samen met endocrinologen, een gynaecoloog, een plastisch chirurg, een uroloog, een neus-, keel- en oorarts, een spraakdeskundige en een dermatoloog.

De sociaal werker zet in op de preventie van sociale problemen en kan praktische ondersteuning bieden op het vlak van school, werk, verzekeringen, facturatie, enzovoort.

De psychiater of psycholoog(-seksuoloog) van het centrum begeleidt de patiënt gedurende het volledige zorgtraject en coördineert de behandeling.

Infosessie 

Op 27 mei 2020 van 19u30-21u organiseert het Centrum voor seksuologie en gender een infosessie over kinderwens en (juridisch) ouderschap door trans personen. Door de huidige maatregelen zal de infosessie worden gestreamd. Inschrijven is niet nodig.  

Fertiliteitsarts dr. Frauke Vanden Meerschaut, psycholoog mevr. Isabelle Stuyver, jurist prof. dr. Gerd Verschelden en dhr. Tobias Van Toledo starten met een uiteenzetting, nadien hebt u ruim de tijd om vragen te stellen. 

Woont u de infosessie graag bij? Surf dan op 27 mei om 19u30 naar https://zoom.us/j/291044706.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 18-5-2020 13:47.

Dienst contacteren

09 332 60 23