Info voor verwijzers

Verwijzende artsen kunnen op twee manieren een beroep doen op de kennis en expertise van ons medisch team:

  • U kunt uw patiënt laten bespreken op het multidisciplinair oncologisch consult (MOC) bot- en wekedelentumoren (sarcomen).
  • U kunt uw patiënt verwijzen voor verder onderzoek en behandeling.

Aanmelding voor een MOC

Aanmelding voor een MOCU kunt uw patiënt online aanmelden voor bespreking op het multidisciplinair oncologisch consult bot- en wekedelentumoren (sarcomen). 

U krijgt dan een schriftelijk advies op basis van het dossier van uw patiënt, zonder dat we de patiënt zelf onderzoeken. Het is belangrijk dat u in uw eigen MOC-verslag vermeldt dat er advies gevraagd wordt aan het MOC-team bot- en wekedelentumoren (sarcomen) van het UZ Gent.

Het MOC bot- en wekedelentumoren (sarcomen) vindt elke maandag plaats van 12.30 tot 16 uur. Kort na de vergadering kunt u het verslag raadplegen in CoZo. We sturen u het verslag ook elektronisch

Als u vragen heeft, kunt u ons contacteren via botenwekedelentumoren@uzgent.be of een van de artsen telefonisch contacteren.

Patiënt verwijzen

U kunt uw patiënt zowel online als telefonisch verwijzen voor onderzoek of behandeling.

Belangrijk

  • Bezorg ons zeker alle relevante medische beelden: op cd of dvd, via CoZo of via internet met codes.
  • Geef bestaande anatomopathologische verslagen mee met uw patiënt.
  • Geef een verwijsbrief mee met uw patiënt. Vermeld daarin uw eigen gegevens zodat we u op de hoogte kunnen houden van het behandelplan. We contacteren u ook om afspraken te maken over de terugverwijzing van uw patiënt.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 1-4-2019 14:27.