Slideshow: in de kijker


Contacteer ons via tel. 09 332 67 08 of allergie@uzgent.be

Lees meer


Contacteer ons op tel. 09 332 67 08 of allergie@uzgent.be

Lees meer


Contacteer ons op tel. 09 332 67 08 of allergie@uzgent.be

Lees meer


Contacteer ons via tel. 09 332 67 08 of allergie@uzgent.be

Lees meer


Contacteer ons via tel. 09 332 67 08 of allergie@uzgent.be

Lees meer

​​Over het Allergienetwerk

Het ziektebeeld van een allergiepatiënt bestaat uit meerdere puzzelstukken en allergiepatiënten moeten vaak bij verschillende specialisten op consultatie. De juiste specialist vinden met de juiste ervaring en het juiste advies is dan niet vanzelfsprekend.

Om die zoektocht te vergemakkelijken werken in het UZ Gent specialisten van verschillende diensten samen in een uniek Allergienetwerk. Zo willen de betrokken medische diensten de expertise over allergie bundelen en zichtbaar maken, zowel voor patiënten als voor (verwijzende) artsen.

De hoofdarts van het ziekenhuis, prof. dr. R. Peleman, tekende mee voor de oprichting van het Allergienetwerk​ en ondersteunt inter- en multidisciplinaire netwerken.

Coördinator Allergienetwerk: prof. dr. Philippe Gevaert

Historiek

Allergie is een systemische ziekte met verschillende gezichten die meerdere organen treft. Patiënten die met heel wat klachten kampen, vereisen een goede diagnose en aangepaste therapie. De diagnostische en therapeutische aanpak van patiënten met verschillende vormen van allergie door meerdere disciplines vormt een hele uitdaging. Daarom beslisten prof. dr. R. Peleman (Inwendige Ziekten - huidige hoofdarts), prof. dr. C. Bachert (Neus-, Keel- en Oorheelkunde), prof. dr. G. Joos (Longziekten) en prof. dr. J. M. Naeyaert (Huidziekten) in december 2006 om een allergienetwerk op te richten.
Dat netwerk werd verder vormgegeven door prof. Peleman en prof. Bachert en geïmplementeerd door prof. dr. Philippe Gevaert.

Vandaag kunnen de patiënten van het Allergienetwerk van het UZ Gent rekenen op een snelle en efficiënte diagnosestelling en behandeling, en biedt het multidisciplinaire netwerk een internationale standaard voor allergiepatiënten.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-2-2016 10:06.