Info voor verwijzers

Als verwijzende arts kunt u op verschillende manieren een beroep doen op de kennis en de expertise van ons medisch team.

 • U kunt uw patiënt verwijzen voor verder onderzoek en behandeling.
 • U kunt rechtstreeks contact opnemen met een medewerker van de dienst, telefonisch of via e-mail.
 • U kunt uw patiënt laten bespreken op het multidisciplinair oncologisch consult (MOC) digestieve oncologie, elke donderdag van 12.30 tot 14 uur.
 • U kunt uw patiënt laten bespreken op het multidisciplinaire consult complexe chirurgie (MCCC) voor alle pancreasaandoeningen (benigne en maligne), elke dinsdag van 12.30 tot 14 uur.

Contact

Een patiënt verwijzen

U kunt uw patiënt zowel online als telefonisch verwijzen voor een onderzoek of behandeling.

 • Online aanmelden: nadat u een patiënt online hebt aangemeld, contacteren wij uw patiënt binnen de drie dagen om een afspraak vast te leggen.
 • Telefonisch aanmelden: bel de poli BAS (bloed, ademhaling, spijsvertering) op tel. 09 332 95 02 om een afspraak vast te leggen bij een van de teamleden.
 • Aanmelden via e-mail: mail de nodige informatie - initialen patiënt, geboortedatum of patiëntnummer en eventueel een adres of telefoonnummer - naar polibas@uzgent.be.
 • Dringende aanmelding: neem rechtstreeks contact op met de specialist in kwestie. We houden altijd ruimte voor spoedraadplegingen zodat patiënten binnen de week op consultatie kunnen komen.

Aanmelden voor een MOC en MCCC

Het multidisciplinair oncologisch consult (MOC) digestieve oncologie vindt elke donderdag plaats van 12.30 tot 14 uur, het multidisciplinaire consult complexe chirurgie (MCCC) elke dinsdag van 12.30 tot 14 uur.

U kunt uw patiënt online aanmelden voor bespreking op het MOC digestieve oncologie of het MCCC voor pancreasaandoeningen.

U krijgt dan een schriftelijk advies op basis van het dossier van uw patiënt, zonder dat we de patiënt zelf onderzoeken. Het is belangrijk dat u in uw eigen MOC- of MCCC-verslag vermeldt dat er advies gevraagd wordt aan het MOC-team digestieve oncologie of MCCC-team van het UZ Gent.

Enkele dagen na het overleg kunt u het verslag raadplegen in CoZo. We sturen het u ook elektronisch door.

Belangrijk

 • Gelieve ons alle relevante medische beelden van uw patiënt te bezorgen: op cd of dvd, via CoZo of via internet met referentienummers.
 • Geef uw patiënt de bestaande anatomopathologische verslagen mee.
 • Zorg voor een verwijsbrief voor uw patiënt. Vermeld daarin uw eigen gegevens zodat we u op de hoogte kunnen houden van het behandelplan. We contacteren u ook om afspraken te maken over de terugverwijzing.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-11-2019 10:55.

Afspraak maken

09 332 95 00

Locatie

Ingang 12

Route 1325

Aanbevolen info