Slideshow: in de kijker


De CoZo-app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

Lees meer


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Radiologie

De dienst Radiologie van het UZ Gent is in zijn vakgebied één van de topreferentiecentra van de Benelux. Patiënten krijgen er, zo veilig en accuraat mogelijk, snel hoogkwalitatieve onderzoeken, resultaten en bijbehorende documenten. In de dienstverlening staan de patiënt met de aanvragende arts centraal.

Jaarlijks worden ongeveer 200.000 onderzoeken afgewerkt door een team van artsen, administratieve medewerkers, ingenieurs, verpleegkundigen en technologen. In totaal telt de dienst ruim 120 vaste personeelsleden (en ongeveer 16 assistenten in opleiding), die onder leiding staan van medisch en logistiek hoofd prof. dr. E. Achten, academisch hoofd prof. dr. K. Verstraete en hoofdverpleegkundige mevr. R. Coysman.

Alle doelgebieden in de radiologie worden verzorgd door specifiek getrainde artsen die beschikken over de nieuwste apparatuur en toonaangevend zijn in hun vakgebied. Deze artsen werken in partnership en in een aangename werksfeer, met ruimte voor creativiteit en wetenschappelijke ontwikkeling, in een internationale context. De stafleden zijn actief betrokken bij de opleiding van jonge collega's en studenten waardoor een continu leerproces wordt gestimuleerd. Er wordt op het hoogste niveau aan wetenschappelijk onderzoek gedaan, onderzoek dat wordt getoetst aan de eigen praktijkvoering.

Verpleegkundigen, technologen, technische en administratieve medewerkers zetten zich enthousiast in voor de dienstverlening en de projecten van de dienst waarbij ze actief betrokken worden.
De dienst maakt deel uit van de Klinisch ondersteunende sector en ligt verspreid over 8 verschillende locaties binnen de campus:

 • Ingang 50 (Dwarsgebouw Links), route 735
  Conventionele radiologie
  Mammografie/Urogenitale radiologie
 • Ingang 55 (gebouw B1-B2), route 735
  MR3T
 • Ingang 10 (K12D), route 1009
  Kinderradiologie
 • Ingang 10 (K12D), route 1028
  Administratie Radiologie
 • Ingang 12 (K12C), gelijkvloers
  Conventionele radiologie
  Spoedradiologie
  CT+ Spoed-CT
 • Ingang 12 (K12B), verdieping -1
  MR
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 22-1-2018 14:13.

Dienst contacteren

09 332 61 85

Locatie

Ingang 50

Route 735