Slideshow: in de kijker


De CoZo-app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

Lees meer


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​​​​​Pathologische anatomie

Wat doet de dienst?

Pathologie is het deel van geneeskunde dat als opdracht heeft diagnosen te stellen en te bevestigen aan de hand van celmateriaal en weefselfragmentjes. Dat gebeurt hoofdzakelijk met behulp van de microscoop. Het werkdomein van de dienst omvat de geneeskunde in haar geheel, gaande van evaluatie van baarmoederhalsuitstrijkjes tot hersentumoren. Kankerdiagnostiek en -onderzoek vormen daarbij een belangrijk deel van de dagelijkse taken.

Kwaliteitsvolle diagnostiek

Om hoogstaande en kwaliteitsvolle diagnostiek te kunnen bieden, combineert het N. Goormaghtigh Instituut voor Pathologie de nieuwste gevalideerde technologieën en inzichten met goed opgeleid personeel. Wetenschappelijk onderzoek, zowel fundamenteel als translationeel, maakt een essentieel onderdeel uit van onze dagelijkse academische en diagnostische werking.
We voorzien een service op maat voor de collega-aanvrager én voor collega's van andere ziekenhuizen en bieden hen een doorgedreven subspecialisatie aan.

Speerpunten

Onze speerpunten zijn onder andere transplantatiepathologie, orthopedische pathologie en wekedelenpathologie, gastro-intestinale pathologie en leverpathologie, neuropathologie, foetale pathologie en pediatrische pathologie. Daarnaast coördineert het instituut het nationale mesotheliomenregister, de commissie voor beentumoren, de soft tissue club en fungeert het samen met de afdeling Moleculaire Pathologie als vierdelijnreferentiecentrum. Het N. Goormaghtigh Instituut voor Pathologie is ook erkend als Europees Center of Excellence voor botkanker.

Opleiding

Naast diagnostische en wetenschappelijke output dragen we ook bij in de opleiding van studenten geneeskunde en aanverwante disciplines, en organiseren we op regelmatige basis bijscholingsprogramma's en cursussen in pathologie.

Meer informatie vindt u op de website van de dienst Pathologische anatomie.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-5-2016 10:21.

Dienst contacteren

09 332 36 76

Locatie

Ingang 23 (PAD-gebouw)