Op raadpleging Oogheelkunde

Alle consultaties en onderzoeken gebeuren op afspraak.

Op de dienst Oogheelkunde werken alle artsen tegen conventietarief, ook zij die niet of gedeeltelijk geconventioneerd zijn. Dat betekent dat geen bijkomende supplementen op het remgeld worden aangerekend.

Afgestudeerde artsen die worden opgeleid tot specialist in de oogheelkunde worden intensief bij de consultaties betrokken. Ze voeren ook het eerste onderzoek uit, waarna een superviserend staflid zijn of haar advies formuleert. De stafleden houden geen privéraadplegingen.

Enkele belangrijke afspraken

  • Als u een oogonderzoek ondergaat waarbij de pupillen verwijd worden, kan het zicht nadien gedurende 3 uur verstoord zijn. Hou daar rekening mee en laat u na het onderzoek oppikken of kom met het openbaar vervoer.
  • De polikliniek biedt een algemene raadpleging aan voor routinecontroles en brilaanpassingen. Deze consultaties gaan op regelmatige basis door. U wordt dan grondig onderzocht om uw probleem goed te definiëren en na te kijken welke eventuele vervolgafspraken nodig zijn. Zo garanderen we u de beste zorg. De specifieke tijdstippen van deze raadpleging kunt u telefonisch navragen. Voor zo'n standaardonderzoek kunt u ook terecht bij een oogarts in uw buurt. De rest van de week worden alleen gespecialiseerde raadplegingen georganiseerd, gegroepeerd volgens aandoening.
  • Per mail of telefoon wordt geen advies verstrekt.

De dag van de raadpleging

  • Meld u eerst aan bij de centrale onthaalruimte van ingang 50.
    Lees meer over hoe u zich kunt aanmelden en inschrijven.
  • Volg route 690 en meld u aan bij het centrale onthaal in het atrium van ingang 69.
  • De raadplegingen vinden plaats op het gelijkvloers van ingang 69. De onthaalmedewerker zal u verder wegwijs maken.
  • Een verpleegkundige komt u ophalen in de wachtzaal om een aantal vooronderzoeken uit te voeren. Nadien ziet u de arts.
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 3-7-2020 11:12.

Dienst contacteren

09 332 23 06

Afspraak maken

09 332 23 06

Locatie

Ingang 69 (gebouw P2)

Route 690