Poli Nefrologie

De poliklinische consultatie van de dienst Nefrologie vindt elke werkdag plaats tussen 8 en 17 uur aan ingang 12, route 1231 (gelijkvloers). Alle patiënten met nierproblemen kunnen er terecht voor onderzoek en advies. Om vlot geholpen te worden door de arts van uw keuze maakt u het best een afspraak. In principe wordt u aan één persoonlijke arts, de arts van uw voorkeur, toegewezen.

Elke patiënt wordt echter besproken op de stafvergadering Nefrologie zodat alle patiënten optimaal kunnen genieten van de beschikbare kennis en ervaring binnen de dienst. Dat heeft bovendien het voordeel dat andere artsen kunnen inspringen bij eventuele acute problemen indien uw persoonlijke arts niet beschikbaar zou zijn bv. in de weekends of tijdens vakanties.

Begeleidingscentrum voor patiënten met chronisch nierlijden

Op de polikliniek Nefrologie bevindt zich ook het zenuwcentrum van ons 'Begeleidingscentrum voor patiënten met chronisch nierlijden', Chronic Kidney Disease clinic (CKD clinic), waar u terecht kunt met al uw vragen rond medische, sociale, praktische, financiële en psychologische aspecten van nierlijden. Onze medewerkers werken in een multidisciplinair team (nierspecialist, verpleegkundigen, sociaal werker, psycholoog, diëtist(e), etc..) om de dienstverlening naar de patiënt te optimaliseren en te personaliseren.

Gecombineerde poli diabetes en nierproblemen

Omdat patiënten met diabetes heel vaak ook nierproblemen hebben (en omgekeerd), startte het UZ Gent met een gecombineerde polikliniek. Een diabetoloog en een nefroloog zien en bespreken de patiënt samen en formuleren één allesomvattend behandel- en opvolgadvies voor de huisarts. De eerste patiënten reageren positief: ze gaan op consultatie bij twee specialisten na elkaar, op dezelfde locatie en zonder wachttijd.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 25-6-2020 10:15.

Dienst contacteren

09 332 45 09

Locatie

Ingang 12

Route 1231