Polikliniek BAS

Alle raadplegingen zijn op afspraak.

Algemene raadplegingen

De algemene consultaties maag- en darmziekten gebeuren door artsen-specialisten in opleiding. Complexe problemen worden, indien nodig, met een staflid besproken of op de wekelijkse multidisciplinaire stafvergaderingen behandeld.

De gespecialiseerde raadplegingen leverziekten, digestieve oncologie en inflammatoire darmziekten worden zo georganiseerd dat de vaste stafleden de patiënten zien, samen met de assistenten en consulenten. Dat moet ervoor zorgen dat alle patiënten snel genoeg op raadpleging kunnen worden gezien.

Een privéconsultatie is mogelijk bij bepaalde stafleden. De wachttijd hiervoor kan wel langer zijn. Voor sommige geprivatiseerde raadplegingen kan uw arts een supplement aanrekenen. U kunt dit navragen bij het maken van uw afspraak.

Enkele belangrijke afspraken

 • Als u een afspraak maakt, vertel dan duidelijk waar het over gaat: een eerste consultatie, een bespreking van onderzoeken, een opvolgingsconsultatie of een tweede opinie.
 • Wordt u doorverwezen door een arts van een ander ziekenhuis, dan geeft u meteen ook de naam van de arts door.
 • Gaat het om een tweede opinie, dan brengt u ook röntgenfoto’s en alle andere recente en nuttige gegevens mee. Liever nog ontvangen we het dossier vooraf via polibas.afspraken@uzgent.be.
  Bij een eenvoudige problematiek wordt onmiddellijk een tweede opinie geformuleerd. Is de problematiek complex, dan wordt een bespreking georganiseerd tijdens het wekelijkse multidisciplinair overleg.
 • Via mail of telefonisch wordt geen advies verstrekt.

Naar de raadpleging

 • U bereikt de polikliniek BAS via ingang 12.
 • Aan de aanmeldzuil op het gelijkvloers meldt u zich aan. Hou daarvoor uw e-ID bij de hand.
 • Nadien volgt u route 1325 naar de poli BAS (4de verdieping). Daar meldt u zich opnieuw aan bij de rode balie.
 • De baliemedewerker zal u naar de juiste wachtzaal verwijzen.
 • De arts komt u daar ophalen.

Uw gezondheidsgegevens delen

Het UZ Gent is aangesloten bij het Collaboratief Zorgplatform (CoZo). Dankzij CoZo kunnen de zorgverleners die u behandelen uw gezondheidsgegevens elektronisch met elkaar uitwisselen, snel en via een beveiligde verbinding. Dat gebeurt met respect voor uw rechten als patiënt en alleen met uw toestemming.

Ga voor meer informatie naar de website van CoZo.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 24-6-2020 16:12.