Lymfekliniek

In de Lymfekliniek van het UZ Gent kunt u terecht voor problemen die te maken hebben met gezwollen armen, benen of hals.

Wat ook de onderliggende oorzaak is (bijvoorbeeld aangeboren, na operatie, na accident, na bestraling), een team van experten staat voor u klaar. Samen met u gaat het op zoek naar de meest efficiënte behandeling.

Ook voor een tweede advies kunt u in de Lymfekliniek terecht.

Uw zorg staat centraal

In de Lymfekliniek staat voor u een multidisciplinair team ter beschikking. Dit team bestaat uit een vaatchirurg, plastisch chirurg, dermatoloog, radiotherapeut, kinesisten, verpleegkundigen, bandagisten, psychologen, sociale werkers en een diëtiste. Afhankelijk van uw problematiek komt u bij één of meerdere teamleden terecht.

Bent u in het ziekenhuis in behandeling voor andere aandoeningen waardoor u op een bepaald moment een dikke arm, been of hals ontwikkelt, dan kan uw behandelende arts contact opnemen met de Lymfekliniek.

Iedereen met een probleem van gezwollen armen, benen of hals wordt binnen de Lymfekliniek individueel benaderd en ontvangt de best mogelijke behandeling. We streven naar een optimale zorg voor elke patiënt, gebaseerd op de nieuwste richtlijnen. Daarbij worden alle mogelijke behandelingen met u en uw partner besproken.

Het team van de Lymfekliniek van het UZ Gent doet maximale inspanningen om u en uw familie zo goed mogelijk bij te staan en te begeleiden doorheen het volledige behandelingstraject. Indien nodig verwijst het u door naar andere experten.

Als universitair ziekenhuis vinden we het belangrijk dat de teamleden van de Lymfekliniek regelmatig deelnemen aan internationale congressen en studies zodat we steeds de beste en meest kwaliteitsvolle zorg kunnen aanbieden.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:34.

Dienst contacteren

09 332 34 49

Locatie

Ingang 12

Route 1205