​​​​​​Klinische biologie

De dienst Klinische biologie staat in voor een kwalitatief hoogstaande, patiëntgerichte en efficiënte analytische en consultatieve klinische dienstverlening. Dat zowel aan patiënten en zorgverstrekkers in het UZ Gent als aan andere ziekenhuizen, laboratoria en artsen die op ons een beroep doen voor het analyseren van humane monsters.

Het laboratorium staat ter beschikking voor consultatie, hulp bij testinterpretatie en opleiding binnen het ziekenhuis en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de UGent.

Het laboratorium voor klinische biologie past de derde-betalersregeling toe. Al onze klinisch biologen zijn geaccrediteerd en geconventioneerd. Zij volgen dus de officiële tarieven en rekenen geen ereloonsupplementen aan de patiënt aan. Analyses die niet terugbetaald worden, zijn duidelijk aangegeven op onze aanvraagformulieren.

De dienst volgt een systeem van Integrale kwaliteitszorg in overeenstemming met de NBN-EN ISO/IEC 15189:2012 norm (087-MED).

Patiëntenzorg

De dienst voert laboratoriumanalyses uit in volgende deelgebieden: klinische scheikunde, hematologie en stolling, microbiologie, toxicologie, hormonologie, metabole aandoeningen, infectieuze en niet-infectieuze serologie, moleculaire diagnostische technieken, point-of-caretesting. Daarnaast bieden we diagnostische en technische bijstand bij de keuze van de analysen en de interpretatie van de analyseresultaten.


Klachten of suggesties

Als u een klacht of suggestie voor verbeteringen hebt, stuur dan een mail naar kwaliteit.klinischebiologie@uzgent.be.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 17-12-2018 15:13.

Locatie

Ingang 22

Verdieping 1