​​​Brandwondencentrum

  1. Contact
  2. Het team
  3. De afdeling
  4. Op bezoek

1. Contact

Tel: 09 332 34 90
E-mail: brandwondencentrum@uzgent.be
Locatie: P8, eerste verdieping - te bereiken via eerste verdieping K12

2. Het team

Stafleden

  • Prof. dr. S. Monstrey - diensthoofd
  • Dr. K. Colpaert - coördinator
  • P. Lafaire - hoofdverpleegkundige

Andere medewerkers

Artsen-assistenten in opleiding
Verpleegkundig team
Administratief medewerkers
Logistiek medewerkers
Kinesisten
Zorgcoördinator
Psychologen

3. De afdeling

In het Brandwondencentrum worden zowel volwassenen als kinderen opgenomen. De geïsoleerde afdeling heeft 6 isolatiekamers. Een gecoördineerde samenwerking in een multidisciplinair team van artsen en paramedici staat er centraal. Het multidisciplinair team, met o.a. een psycholoog, sociaal verpleegkundige en kinesitherapeut, hecht ook veel belang aan een goede informatieverstrekking en psychosociale ondersteuning voor de patiënt en de familie.

4. Op bezoek

  • ​Bezoekuur volwassen patiënten: dagelijks van 15u tot 17u en van 18u tot 20u

  • Bezoekuur kinderen: ouders doorlopend, andere familieleden dagelijks van 15u tot 17u en van 18u tot 20u

Er mogen maximum vier bezoekers tegelijk bij de patiënt. Bent u met meer, wissel elkaar dan af. Kinderen onder de 14 jaar zijn in principe niet toegelaten. In overleg met de arts en hoofdverpleegkundige kan hierop een uitzondering worden gemaakt. Het is daarnaast belangrijk dat kinderen niet onvoorbereid op bezoek komen bij hun zieke ouder of grootouder.

Bepaal in naaste familiekring wie contactpersoon zal zijn tussen verpleegkundigen, artsen en familie. Die contactpersoon kan de klok rond informatie vragen over de gezondheidstoestand van het opgenomen familielid via een telefoonnummer dat bij de opname door de verpleegkundige wordt verstrekt. De contactpersoon kan ook zijn of haar nummer geven aan de verpleegkundige in de eenheid. Bij belangrijke veranderingen in de toestand van de patiënt of bij ontslag zal de contactpersoon dan verwittigd worden door de verpleegkundige.

 

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:35.