Slideshow: in de kijker


De CoZo-app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

Lees meer


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Wat na ontslag: info voor familie 

Naar een andere afdeling

Zodra de artsen van mening zijn dat intensieve zorg niet langer nodig is voor uw familielid, dan zal hij of zij worden overgebracht naar een andere afdeling:

  • binnen het UZ Gent
  • van het ziekenhuis dat uw familielid naar onze afdeling doorstuurde
  • van een ander ziekenhuis.

We proberen u daar altijd tijdig van op de hoogte te brengen. Zeker van een transfer naar een ander ziekenhuis wordt u vooraf verwittigd. Zo kan u uw familielid verwelkomen op het nieuwe adres of eventueel bij uw familielid blijven gedurende de rit.

Blijf niet met vragen zitten

Als uw familielid naar een andere afdeling gaat, komen ongetwijfeld emoties bij u naar boven. U bent wellicht blij maar misschien voelt u zoals velen ook angst en zit u met vragen. Aarzel niet ze te stellen.
Op een niet-intensievezorgenafdeling zijn dan wel minder zorgverleners tegelijk aanwezig, maar vermits uw familielid minder intensief moet worden opgevolgd hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Op een hospitalisatieafdeling kunt u bovendien meer bij de zorg betrokken worden. Aarzel niet om erover te praten met de verpleegkundige van de afdeling waar uw familielid terechtkomt.

Altijd welkom

Het doet ons altijd plezier om oud-patiënten en hun familie terug te zien. Na het verblijf op de afdeling Intensieve Zorg volgt er immers vaak een lange revalidatieperiode. Dankzij een bezoek blijven wij op de hoogte van het herstel uw familielid. Ook als u nog vragen hebt of eens wilt praten over het verblijf van uw familielid op onze afdeling, bent u altijd welkom. ​

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-2-2016 10:13.