Esthetische dermatologie

De vraag naar niet-chirurgische huidverjongingstechnieken neemt de laatste jaren toe. Met hun medische kennis van de structuur en fysiologie van de huid zijn dermatologen bij uitstek goed geplaatst om deze technieken veilig en verantwoord toe te passen.

Esthetische dermatologie houdt zich bezig met:

  • afremmen van huidveroudering
  • overmatig zweten
  • advies over huidverzorging, behandeling van acne, camoufleren van pigmentvlekken en littekens, …

Om verschillende aspecten van huidveroudering af te remmen, maakt onze dienst gebruik van injecties met botuline toxine of hyaluronzuurgels, chemische peelings en schaaflaser (CO2-laser). Ook overmatig zweten aan de oksels kan in bepaalde gevallen met botuline toxine-injecties behandeld worden. Deze behandelingsmethoden worden altijd uitgevoerd door een dermatoloog. 
Onze schoonheidsspecialisten kunnen u adviseren over hoe u de huid het best verzorgt, littekens camoufleert, en wat u kunt doen bij pigmentvlekken of acne. 

Raadpleging vooraf

Voor u een esthetische behandeling ondergaat, komt u het best op raadpleging. U krijgt dan een behandelplan op maat en wordt grondig geïnformeerd over de voor- en nadelen van de technieken en de bijbehorende kostprijs.

In België zijn patiënten die een esthetische ingreep ondergaan verplicht om een toestemmingsformulier te ondertekenen. U krijgt het formulier tijdens de consultatie. Lees het grondig na en breng het ondertekend terug mee op de dag van de ingreep.

Contact

Een afspraak maken voor esthetische dermatologie kan op tel. 09 332 22 87.

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 4-2-2020 12:50.