Over de dienst

De dienst Dermatologie organiseert algemene en gespecialiseerde raadplegingen voor allerhande huidaandoeningen: huidkanker, pigmentatieproblemen (met name vitiligo), allergie, huidproblemen bij kinderen, wondzorg, psoriasis, esthetische huidproblematiek en aandoeningen die behandeld worden met laser of chirurgie.

De dienst biedt kwaliteitsvolle en toegankelijke tweede- en vooral derdelijnszorg. We maken gebruik van de nieuwste technieken en kunnen bogen op jarenlange ervaring en medische knowhow.

Patiënt centraal

De patiënt staat bij ons centraal. We hechten veel belang aan het goed begrijpen, informeren en omkaderen van onze patiënten, en hebben oog voor de directe omgeving en maatschappelijke context. Een goede communicatie is voor ons prioritair, bijvoorbeeld als we de patiënt weer toevertrouwen aan de huisarts of specialist die de patiënt naar ons verwezen heeft.

Multidisciplinair team

Ons team bestaat uit gespecialiseerde dermatologen en verpleegkundigen, administratieve en universitaire medewerkers, cosmetische deskundigen en technici. We hechten veel belang aan een warme werksfeer die het beste uit elke medewerker haalt.

We werken nauw samen met andere diensten van het UZ Gent en overleggen indien nodig met specialisten buiten de dienst. Ook de huisarts en andere zorgverleners uit de eerste lijn betrekken we bij de zorg en informeren we tijdig over onze bevindingen en onderzoeken. Daarnaast onderhouden we nationale en internationale contacten met andere zorgverleners en onderzoekers.

Topzorg op maat

Wetenschappelijk onderzoek, opleiding en continue bijscholing zijn voor ons cruciaal. We volgen de laatste ontwikkelingen nauw op en garanderen zo de beste behandeling op maat van de patiënt. 

Om voldoende ruimte te behouden voor de patiënten met een complexe tertiaire problematiek, hanteren we een strikt maar wetenschappelijk verantwoord terugverwijsbeleid. We koppelen dan ook gedetailleerd terug naar de verwijzer over de diagnose en de therapie.

Transparante tarieven

Voor het merendeel van de raadplegingen hanteren we de door de overheid vastgelegde Riziv-tarieven. Alleen voor een aantal geprivatiseerde raadplegingen is dat niet het geval. U zal daarover vooraf duidelijk geïnformeerd worden.

Prof. dr. Hilde Beele

team dermatologie

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 27-11-2019 15:07.