​Klinische studie naar probiotisch deodorant

Het Centrum van Microbiële Ecologie en Technologie (UGent) is samen met de dienst Dermatologie op zoek naar gezonde vrijwilligers met een iets sterkere lijf- of okselgeur. Zij kunnen deelnemen aan een studie waarbij de geur veroorzakende bacteriën vervangen worden door goede bacteriën via een spray.

Eerdere studies hierover zijn veelbelovend. De bedoeling is de okselgeur significant te verbeteren. We focussen alleen op geur en niet op zweetproductie.

Doelgroep

We zijn op zoek naar mensen tussen 18 en 65 jaar die een sterker dan normale okselgeur hebben.

Wat gebeurt er?

  • Tijdens het vooronderzoek wordt een geur- en bacterieel staal genomen.
  • De behandelingsperiode duurt twee maanden.
    • Gedurende een maand brengt u de bacteriële spray (probiotische deodorant) dagelijks aan op de gewassen oksel. U neemt dan wekelijks een geur- en bacterieel staal dat u thuis in de diepvriezer bewaart.
    • Gedurende een maand gebruikt u vervolgens de spray niet om na te gaan hoe lang het effect duurt. U neemt nog altijd wekelijks een geur- en bacterieel staal.
  • U wordt op de vakgroep Biotechnologie (Campus Coupure) verwacht voor het vooronderzoek, bij aanvang van de behandeling, na een maand en na twee maanden voor de collectie van de stalen.

Contactinformatie

Geïnteresseerd? Neem dan voor 31 december 2018 contact op met de vakgroep Biotechnologie Campus Bio-ingenieurswetenschappen:

De studie werd goedgekeurd door de Commissie voor medische ethiek van het UZ Gent.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 31-10-2018 08:39.