​​​​​​​​​Hartcentrum

Coronacrisis
Ook patiënten met chronische hartaandoeningen (hartfalen) zijn gevoeliger voor complicaties veroorzaakt door het COVID 19-virus. Het is voor hen dan ook uitermate belangrijk om besmetting te voorkomen en de preventieve richtlijnen van de overheid nauwkeurig na te leven.

Om uzelf en anderen te beschermen wanneer u op consultatie komt vragen wij om alleen of met maximaal één begeleider te komen. Neem maximaal een kwartier voor de afspraak plaats in de wachtzaal en hou minstens twee stoelen of anderhalve meter afstand van andere patiënten. We streven in elk geval naar een vlotte doorstroming op de polikliniek. Annuleer uw afspraak als u zich ziek voelt. Zodra u aan COVID-19 gerelateerde klachten hebt - koorts, hoest, kortademigheid en spierpijn - neemt u contact op met de huisarts of uw behandelende arts. Neem geen medicatie op eigen initiatief. Sommige geneesmiddelen kunnen een invloed hebben op hart en bloedvaten of kunnen de werking van andere geneesmiddelen verstoren.

Lees meer over COVID-19 en hoe u besmetting kunt voorkomen.


Voor de diagnose en behandeling van hartaandoeningen kunt u terecht in het Hartcentrum van UZ Gent. Verschillende gespecialiseerde afdelingen werken er nauw samen om u de beste zorg te bieden. De cardiologen, hartchirurgen, anesthesisten, radiologen en andere zorgverleners bogen op een jarenlange, brede ervaring.

  
  
Beschrijving
  
  
  
  
ZiektebeeldenZiektebeelden
ZiektebeeldenIn paginanavigatie
Niet-invasieve onderzoekenNiet-invasieve onderzoeken
Niet-invasieve onderzoekenIn paginanavigatie
Invasieve onderzoeken en behandelingenInvasieve onderzoeken en behandelingen
Invasieve onderzoeken en behandelingenIn paginanavigatie
AfdelingenAfdelingen
AfdelingenIn paginanavigatie
PreventiePreventie
PreventieIn paginanavigatie
Werking van het hartWerking van het hart
Werking van het hartIn paginanavigatie
De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 19-2-2021 12:42.