Slideshow: in de kijker


De CoZo-app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

Lees meer


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Dagziekenhuis

​Hoofdingang gebouw B2 gesloten vanaf 23 mei 2015

De hoofdingang van gebouw B2 wordt op 23 mei 2015 voor langere tijd gesloten. In de kelder en op het gelijkvloers van het gebouw worden renovatiewerken uitgevoerd. De diensten en afdelingen in B2 blijven bereikbaar, via omleidingen en alternatieve liften.

U bereikt het dagziekenhuis Geriatrie via de afdeling Geriatrie, lift 23/27.

Doelgroep

Het dagziekenhuis Geriatrie richt zich tot personen ouder dan 75 jaar, met acute of chronische aandoeningen, toenemende inactiviteit en een verhoogd risico op plaatsing in een verzorgingsinstelling. De aandacht gaat daarbij vooral naar een aantal specifieke ouderdomsaandoeningen: geheugenstoornissen, gangstoornissen, herhaaldelijk vallen, vermagering, urineverlies en algemene verzwakking. Het team schat ook de zelfredzaamheid van patiënten in.

dagziekenhuisIn het dagziekenhuis Geriatrie vinden daarnaast onderzoeken plaats ter voorbereiding op een heelkundige ingreep. Geriatrische patiënten die verschillende onderzoeken op één dag moeten ondergaan of bij wie een bloedtransfusie of een andere intraveneuze behandeling nodig is, kunnen er gedurende enkele uren of één dag, zonder overnachting, comfortabel worden opgenomen

Doelstelling

Het team van het dagziekenhuis Geriatrie streeft ernaar om op korte termijn de oorzaak te bepalen van gezondheidsklachten, zodat patiënten en familie advies op maat krijgen. Omdat medische problemen bij ouderen meestal meerdere oorzaken hebben is het team multidisciplinair. Het bestaat uit artsen, verpleegkundigen, een kinesitherapeut, een ergotherapeut, een psycholoog en een sociaal verpleegkundige.

Verder kan een beroep worden gedaan op een verpleegkundig specialist geriatrie, een logopedist, een voedingdeskundige en een ziekenhuisapotheker.

Opname in het dagziekenhuis Geriatrie gebeurt in nauw overleg met de huisarts of behandelende arts.

Locatie

Het dagziekenhuis Geriatrie bevindt zich op de eerste verdieping van ingang 50 (Behandelingsblok 2 (B2)), vlak bij de hospitalisatieafdeling Geriatrie. Het dagziekenhuis telt 6 plaatsen en is open op dinsdag en donderdag van 7u30 tot 17u30.

Contact

Een opname in het dagziekenhuis wordt bij voorkeur gepland na overleg met of op verwijzing van de huisarts. Een afspraak maken kan op het nummer 09 332 20 82, bij voorkeur op dinsdag of donderdag.


 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-2-2016 10:09.

Dienst contacteren

09 332 07 41

Locatie

Ingang 50 (gebouw K2)

Route 575