Oncologische heelkunde

Het aantal kankerpatiënten zal de komende jaren sterk blijven stijgen. De strijd tegen kanker is daarom een van de speerpunten van onze dienst.

Uitgebreide expertise

We voeren vooral complexe kankeroperaties uit bij patiënten met tumoren in het spijsverteringsstelsel. Die vereisen een specifieke expertise en zijn gebaat bij een universitaire omkadering. Voorbeelden zijn de chirurgische behandeling van slokdarmkanker, endeldarmkanker en buikvlieskanker. Omdat we dergelijk ingrepen vaak uitvoeren in het UZ Gent, heeft ons team er ruime ervaring in opgebouwd.

Heldere informatie

Kanker is een ingrijpende ziekte. We vinden het belangrijk om u volledig en eerlijk te informeren over uw ziektetoestand. Een team van sociaal verpleegkundigen, psychologen, en voedingsdeskundigen zorgt ervoor dat u naast de medische zorg ook sociale en psychische ondersteuning krijgt.

Klinische studies

Een van de hoofdopdrachten van een universitair ziekenhuis is bijdragen aan de medische kennis via wetenschappelijk onderzoek. We kunnen u in dat kader vragen om deel te nemen aan een klinische studie. Dat geeft u de kans om behandeld te worden met de nieuwste behandelmethode die nog niet beschikbaar is op de markt.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:36.