Opname

De verpleegafdelingen abdominale heelkunde

Als u een gastro-intestinale ingreep moet ondergaan die een meerdaagse opname vereist, wordt u gehospitaliseerd op een van de vier verpleegafdelingen:

 • Ingang 12, route 1248
  Hoofdverpleegkundige Nathalie Ghys
 • Ingang 12, route 1342 (kortverblijf)
  Hoofdverpleegkundige Gert Geeraerts
 • Ingang 12, route 1396
  Hoofdverpleegkundige An Den Haese
 • Ingang 12, route 1473
  Hoofdverpleegkundige Sophie Franck

Op welke verpleegafdeling u verzorgd wordt, hangt af van de beschikbaarheid van een kamer.  

Op elke afdeling is de kwaliteit van de zorg gegarandeerd dankzij de intensieve opleiding van onze artsen en verpleegkundigen. Zij worden op de verpleegafdelingen bijgestaan door een kinesist, een sociaal verpleegkundige, een psycholoog, een secretaresse, een logistiek assistente en door het palliatief support team

Dagopname en kort verblijf

Sommige kleinere ingrepen voeren we uit in het Chirurgisch dagziekenhuis. Bij een dagopname kunt u het ziekenhuis de dag van de ingreep al verlaten.

De verpleegafdeling Kortverblijf Heelkunde is open van maandag tot zaterdag, van 7 tot 14 uur. Alleen patiënten die slechts enkele dagen in het ziekenhuis moeten verblijven, worden er opgenomen.

De opname

Meestal wordt u de dag van de ingreep 's ochtends opgenomen. Het centrale onthaal op het gelijkvloers van ingang 12 is open vanaf 6 uur. Meld u tijdig aan, vooral als uw ingreep als eerste staat ingepland.

Het is mogelijk dat u de dag voordien al wordt opgenomen. Dat gebeurt dan in samenspraak met de chirurg.

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis komt elke dag de arts-assistent in opleiding bij u op de kamer langs. Hij bespreekt uw dossier met de behandelende arts. De stafleden houden op vaste tijdstippen zaalrondes en overlopen het zorgtraject voor elke patiënt. Waar nodig sturen ze bij.

Bezoekuren

Elke dag van 14.30 tot 20 uur.

Wil u graag op een ander tijdstip op bezoek komen? Bespreek dat vooraf met de hoofdverpleegkundige.

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-10-2018 18:36.