Reiskliniek

Als u veilig en voorbereid op vakantie wil vertrekken, checkt u het best welke voorzorgen en vaccinaties nodig zijn. In de Reiskliniek kunt u terecht voor alle nodige informatie en inentingen.

Reisraadplegingen

De raadplegingen vinden plaats op weekdagen, van 8 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Maak tijdig uw afspraak, de wachttijd bedraagt meestal drie tot vier weken. We geven geen reisadvies per telefoon of mail omdat het te veel afhangt van uw reis- en verblijfsomstandigheden. Tijdens de raadplegingen worden ook de nodige vaccinaties toegediend.

Wereldreis

Plant u een wereldreis? Vermeld dat dan zeker als u een afspraak maakt.

Om de risico's van lange, avontuurlijke reizen doorheen verschillende landen goed te kunnen inschatten, kan een uitgebreid reisadvies nodig zijn. Eén consultatie volstaat dan niet altijd. In dat geval plannen we een tweede consultatie in.

Hou er ook rekening mee dat voor de reis vaak langere vaccinatieschema's moeten worden afgewerkt. De eerste consultatie moet dan ook ten laatste 6 tot 8 weken voor het vertrek plaatsvinden.

Veilig met vakantie

De meest voorkomende aandoeningen bij reizigers zijn malaria (als u in een malariagebied reist), ongevallen, wondinfecties, seksueel overdraagbare aandoeningen en diarree. Een goed advies: neem dezelfde maatregelen in acht als thuis om problemen te voorkomen. U vertrekt natuurlijk het liefst in goede gezondheid en met een goede reisbijstandsverzekering.

Meer info

Reiskliniek


De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 16-9-2020 16:43.