Algemene inwendige ziekten

Patiënten kampen soms met symptomen waarvoor de huisarts geen verklaring vindt. Vaak gaat het om koorts, vermageren, vermoeidheid zonder duidelijke oorzaak of om aandoeningen die meerdere organen tegelijk aantasten.

De dienst Algemene inwendige ziekten focust zich op alle orgaansystemen – bv. het ademhalingsstelsel, het zenuwstelsel, het maag-darmstelsel – en het hele lichaam. We streven naar een optimale diagnosestelling en wenden daarvoor een brede kennis over verschillende vakgebieden aan. Vervolgens kunnen we gericht verwijzen naar een specifieke orgaanspecialist zodat de patiënt adequaat kan worden behandeld.

Project voor patiënten met pijn- of vermoeidheidsklachten

De dienst Fysische geneeskunde heeft een multidisciplinair revalidatieproject en een traject voor herintegratie in het werkmilieu voor patiënten met pijn- of vermoeidheidsklachten.

Contacteer het CIG, Centrum voor integratieve geneeskunde via cig@uzgent.be of tel. 09 332 10 65.

PrOZA

In de schoot van de dienst Algemene inwendige ziekten werd PrOZA opgericht: Programma voor Ongediagnosticeerde Zeldzame Aandoeningen. Het PrOZA-team wil zeldzame aandoeningen sneller opsporen en diagnosticeren.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 23-11-2020 16:55.