​​​​​​Algemene inwendige ziekten - Infectieziekten - Reiskliniek - Aids-Referentiecentrum

​Online afspraak maken

Bij de Reiskliniek kunt u makkelijk online een afspraak maken. Dat bespaart u alvast een telefoontje.


Algemene inwendige ziekten en infectieziekten

De dienst Algemene inwendige ziekten en infectieziekten behandelt patiënten met uiteenlopende klachten zoals aanslepende vermoeidheid, stressklachten, psychosomatische klachten …
Onder psychosomatische klachten verstaan we lichamelijke klachten die niet volledig verklaard kunnen worden door een lichamelijke aandoening. Ze hebben mogelijk een onderliggende psychische oorzaak of kunnen door psychologische problemen versterkt worden.

De internisten, psychiaters en psychologen bekijken de klachten vanuit verschillende invalshoeken om zo tot een goede diagnosestelling en behandeling te komen. Ze hebben als gemeenschappelijk doel de klachten van de patiënt te verminderen en de levenskwaliteit te verbeteren.
Die interdisciplinaire samenwerking en kennisuitwisseling optimaliseert de kwaliteit van de zorg voor de patiënt.

Vanaf 2 maart 2020 kunt u zich aanmelden voor pathologische vermoeidheid en fibromyalgie via het verwijsformulier (pdf).

Reiskliniek

Als u veilig en voorbereid op vakantie wil vertrekken, doet u er goed aan eerst te checken welke vaccinaties en voorzorgen u kunt nemen. Bij de Reiskliniek kunt u steeds terecht voor alle nodige informatie en inentingen.
De meest voorkomende aandoeningen bij reizigers zijn malaria (als u in een malariagebied reist), ongevallen, wondinfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen en diarree. Een goed advies is dat u dezelfde maatregelen als thuis in acht neemt om problemen te voorkomen. Natuurlijk vertrekt u liefst in goede gezondheid en met een goede reisbijstandsverzekering op reis.

Lees meer

Aids-Referentiecentrum

In het Aids-Referentiecentrum van het UZ Gent wordt holistische zorg verleend aan mensen met hiv en aids. Er wordt niet enkel medische hulp geboden, maar ook de emotionele en sociale problematiek van de patiënt wordt ter harte genomen.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 2-12-2019 09:09.