Slideshow: in de kijker


Het UZ Gent en de UGent zullen de referentiecentra daarbij begeleiden.

Lees meer


Elke dinsdag om 20.35 uur op VIER

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​​Psychodiagnostiek

Bij de psychologische screening voor bariatrische chirurgie vragen we de patiënt om een viertal vragenlijsten in te vullen. Deze vragenlijsten hebben verschillende aspecten van het algemeen lichamelijk en psychosociaal functioneren als thema. Een vragenlijst gaat dieper in op het eetgedrag.

De vragenlijsten worden na de eerste sessie meegegeven en vul je thuis in. Minstens een week voor de tweede afspraak moet je de vragenlijsten terugbezorgen- zodat er voldoende tijd is voor scoring en interpretatie. Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer een uurtje. Tijdens de eerste sessie krijg je uitleg en instructies bij de vragenlijsten.

We vragen je om de vragenlijsten eerlijk in te vullen. De vragenlijsten dienen niet om je te beoordelen of veroordelen, maar hebben tot doel om na te gaan of de verkregen informatie uit de anamnese overeenkomt met die uit de vragenlijsten zodat de psychologe een juist beeld krijgt. Het invullen van de vragenlijsten is bovendien een gelegenheid om stil te staan bij het eigen functioneren.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-7-2015 11:36.