U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Prof. dr. Sabine Van daele

Prof. dr. Sabine Van daele

Functie:

Kinderlongarts

Dienst/afdeling:

Kinderlongziekten, Mucoviscidose

Geconventioneerd?

Ja

Specialisatie:

  • ​Astma bij kinderen
  • Mucoviscidose 
  • Aangeboren longafwijkingen: primaire ciliaire dyskinesie, gecombineerde slokdarmatresie/trachea-afwijkingen, strottenhoofdafwijkingen, …

Afspraak:

​Tel: 09 332 24 30

Raadplegingen:

  • ​Donderdagvoormiddag
  • Alternerend met de collega’s: maandagvoormiddag, dinsdagnamiddag, woensdag, vrijdagvoormiddag 
  • Multidisciplinaire poli Hoofd- en halschirurgie (Dr Bonte): 4x/jaar vrijdagnamiddag, afspraak via secretariaat Hoofd, Hals en Maxillofaciale Heelkunde, tel. 09 332 39 90 
  • Multidisciplinaire poli aangeboren slokdarmafwijking/diafragma-afwijkingen/trachea-afwijkingen: 4x/jaar vrijdagnamiddag, tel. 09 332 24 30

Bijkomende informatie:

Huidige functie

Sabine Van daele (°1964) werkt als kinderlongarts sinds 1994 op de afdeling Longziekten, infectieziekten en congenitale immuunstoornissen bij kinderen en bij het Centrum voor Mucoviscidose van het UZ Gent.

Opleiding

Na haar geneeskundestudie aan de UGent volbracht ze haar opleiding tot kinderarts in het kinderziekenhuis van het UZ Gent. In 2006 behaalde ze het diploma van doctor in de medische Searchwetenschappen met haar proefschrift over ‘Epidemiologie van Pseudomonas aeruginosa en Achromobacter xylosoxidans bij mucoviscidosepatiënten’.

Interesses

Gedurende haar opleiding en werk als arts ontwikkelde prof. Van daele een bijzondere interesse in astma bij kinderen, de zorg voor patiënten met mucoviscidose en kinderen met congenitale longaandoeningen.

Wetenschap

Met haar collega’s verricht ze wetenschappelijk onderzoek naar onder meer chronische luchtwegproblemen bij jonge kinderen, infecties bij mucoviscidosepatiënten, geneesmiddelenonderzoek bij mucoviscidosepatiënten en naar aangeboren stoornissen van het immuunsysteem.

Lidmaatschappen

  • Prof. Van daele is lid van diverse locale, nationale en internationale werkgroepen rond pediatrische longziekten en mucoviscidose, waaronder:
  • Belgische Vereniging voor Kinderlongziekten (bestuurslid en twee keer secretaris) Medisch comité van de Muco Vereniging België
  • The European Respiratory Society

Daarnaast is ze sinds 2008 lid van de Medische Raad van het UZ Gent, waarvan ze sinds 2011 de ondervoorzitter is. Ze is ook lid van meerdere werkgroepen binnen het UZ, die focussen op het HR-beleid van de arts, communicatie met de verwijzer, deugdelijk bestuur enzovoort.

Publicaties

Prof. Van daele is auteur van meer dan 30 publicaties in nationale en internationale tijdschriften, en van tal van abstracts, posters en presentaties op nationale en internationale congressen.

Raadpleeg de publicaties van prof. dr. Sabine Van daele.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 3-1-2020 11:49.