U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Prof. dr. Phillip Blondeel

Prof. dr. Phillip Blondeel

Functie:

Diensthoofd

Dienst/afdeling:

Plastische heelkunde, Brandwondencentrum

Geconventioneerd?

Nee

Specialisatie:

 • Reconstructieve borstchirurgie
 • Esthetische borstchirurgie
 • Correcties van gefaalde borstchirurgie
 • Esthetische aangezichtschirurgie
 • Regeneratieve heelkunde/geneeskunde

Afspraak:

Tel. 09 332 32 78

Raadplegingen:

VoormiddagNamiddag
MA
DI14.30 - 19 uur
WO9 - 11 uur
DO
VR
ZA
ZO

Bijkomende informatie:

Opleiding

 • Prof. dr. Phillip Blondeel behaalde in 1988 zijn doktersdiploma aan de Katholieke Universiteit van Leuven.
 • Van 1988 tot 1991 volgde hij zijn vooropleiding algemene chirurgie in de Universitaire Ziekenhuizen van de Katholieke Universiteit van Leuven.
 • Van 1991 tot 1992 was hij assistent in opleiding plastische chirurgie op de dienst Plastische en Reconstructieve Chirurgie van het Universitair Ziekenhuis Leuven, onder leiding van prof. dr. W. Boeckx.
 • Van 1992 tot 1993 was hij assistent in opleiding plastische chirurgie op de dienst Plastische en Reconstructieve Chirurgie van de Wolfgang Goethe Universiteit van Frankfurt, onder leiding van prof. dr. G. Lemperle.
 • Van 1993 tot 1994 was hij opnieuw assistent in opleiding plastische chirurgie op de dienst Plastische en Reconstructieve Chirurgie van het Universitair Ziekenhuis Leuven, onder leiding van prof. dr. W. Boeckx.
 • Prof. dr. Blondeel kreeg in 1994 zijn erkenning als plastisch chirurg. Op 20 mei 1998 behaalde hij zijn doctoraatstitel (PhD).

Loopbaan

Prof. dr. Blondeel was staflid op de dienst Plastische Heelkunde van het Universitair Ziekenhuis Leuven (1994-1995). Vervolgens werd hij adjunct-kliniekhoofd (1995-1997), kliniekhoofd (1997-2000) en professor (sinds 1 oktober 2000).

Sinds 1 januari 2016 is prof. dr. Blondeel diensthoofd van de dienst Plastische Heelkunde van het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij is ook hoogleraar aan de Universiteit Gent.

Lidmaatschappen

Prof. dr. Phillip Blondeel is actief lid van vele nationale en internationale wetenschappelijke organisaties.

 • Hij is secretaris van het Nationaal Accrediteringscomité voor Plastische Heelkunde.
 • Van 1999-2009 was hij voorzitter van de tak Microchirurgie van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie. Sinds 2009 is hij schatbewaarder van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie.
 • Van 2006 tot 2009 was hij vertegenwoordiger van België in de EURAPS (European Association of Plastic Surgeons). Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor de externe relaties van EURAPS.
 • In 2006 werd hij lid van de Nationale Erkenningscommissie voor Plastische Chirurgie. Sinds 2018 is hij voorzitter van de Nationale Erkenningscommissie voor Plastische Chirurgie.

Prof. dr. Blondeel is sinds 2000 internationaal reviewer voor gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. Hij is ook lid van de redactieraad van grote internationale medisch wetenschappelijke tijdschriften waaronder Journal of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery, Journal of Reconstructive Microsurgery en European Journal of Plastic Surgery. Hij is auteur van meer dan 260 publicaties in nationale en internationale medische tijdschriften, 6 boeken, 19 hoofdstukken in boeken en 6 video's.

Interesses

Prof. dr. Blondeel is een wereldautoriteit in het vakgebied van de borstreconstructie. Op frequente basis wordt hij uitgenodigd op wereldcongressen om daar zijn kennis door te geven als spreker of om operaties live te demonstreren.

Eind 2011 leidde hij een team dat de eerste aangezichtstransplantatie in België (de 19e in de wereld) uitvoerde. Hij staat ook aan het hoofd van het Vascularized Composite Tissue Allograft programma van het Universitair Ziekenhuis Gent.

Binnen de dienst Plastische Heelkunde van het Universitair Ziekenhuis Gent is Prof. dr. Blondeel coördinator van het programma van internationale bezoekers en fellows.

Publicaties

Raadpleeg de publicaties van prof. dr. Phillip Blondeel.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 28-1-2021 11:31.