U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Prof. dr. Paul Boon

Prof. dr. Paul Boon

Functie:

Diensthoofd

Dienst/afdeling:

Neurologie

Geconventioneerd?

Gedeeltelijk

Specialisatie:

  • Epilepsie
  • Slaapstoornissen
  • EEG
  • Neuromodulatie
  • Referentiecentrum voor refractaire epilepsie (RCRE)

Afspraak:

​Tel. 09 332 45 29

Raadplegingen:

VoormiddagNamiddag
MA
DI13.30 - 17 uur
Geconventioneerd
WO
DO
VR
ZA
ZO

Bijkomende informatie:

Huidige functie

Prof. dr. Paul Boon is sinds 2004 diensthoofd van de dienst Neurologie van het UZ Gent. Hij werd tot voorzitter van de sector Hoofd, beweging en zintuigen van het UZ Gent benoemd in 2009. Hij is directeur van het Instituut voor Neurowetenschappen aan Universiteit Gent sinds 2011.

Opleiding

Prof. Boon beëindigde zijn opleiding tot basisarts in 1985. Na een opleiding psychiatrie in Sint-Niklaas, een opleiding neurologie aan de UGent en studies aan de Yale University Medical School in de Verenigde Staten werd hij in 1990 arts-specialist in de neurologie aan het UZ Gent. Hij werd doctor in de medische wetenschappen in 1994. Prof. Boon kreeg in 2000 het getuigschrift ‘Management voor de Ziekenhuisgeneesheer’ aan de Vlerick School of Management toegekend.

Interesses

Epilepsie en slaapstoornissen behoren tot zijn specialisaties. Hij heeft het Centrum voor neurofysiologische monitoring (CNM) in het leven geroepen waarbij het EEG-laboratorium en de klinische faciliteiten voor patiënten met epilepsie en neurologische slaapstoornissen werden uitgebreid.

Neuromodulatie heeft zijn bijzondere interesse, zowel de klinische praktijkvoering als het wetenschappelijk onderzoek: o.a. nervus vagusstimulatie (VNS), diepe hersenstimulatie (DBS) en niet-invasieve hersenstimulatie.

Wetenschap en publicaties

Hij staat aan het hoofd van 4Brain, een klinisch en experimenteel neurowetenschappelijk labo dat onderzoek doet rond epilepsie en een aantal andere neurologische aandoeningen.

Prof. Boon is coauteur van meer dan 600 publicaties, artikels en boeken. Hij publiceert jaarlijks talrijke artikels in nationale en internationale tijdschriften in het domein van epilepsie, neuropsychiatrie en slaap (bv. Lancet, New England Journal of Medicine and Nature, Neurology, Annals of Neurology, Epilepsia …).

Raadpleeg de publicaties van prof. dr. Paul Boon.

Lidmaatschappen

Hij is voorzitter van de Epilepsie Liga en lid van het Scientific Committee van de European Academy of Neurology en EIT Health.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 28-1-2019 09:40.