U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Prof. dr. em. Paul Defoort

Functie:

Staflid - onbezoldigd medewerker

Dienst/afdeling:

Verloskunde, Vrouwenkliniek

Geconventioneerd?

Ja

Specialisatie:

  • ​Echografische prenatale diagnostiek
  • Foetale anatomische afwijkingen
  • Invasief- diagnostische ingrepen (vruchtwaterpunctie, vlokkentest, cordocentese)

Bijkomende informatie:

Opleiding

Prof. dr. Defoort kreeg tijdens zijn opleiding als gynaecoloog (1971-1976) een specifieke opleiding in de echografie bij de grondleggers van de techniek (Ian Donald, Glasgow, en Stuart Campbell, London). Zijn proefschrift ging over de 'Echografische detectie van Congenitale Malformaties'. Hij verkreeg ook het Certificat d'Echographie Obstétricale aan de universiteit van Luik (1980). In 1986 werd prof. dr. Defoort uitgeroepen tot Senior Member door het American Institute of Ultrasound in Medicine.

Interesses en wetenschap

Prof. dr. Paul Defoort heeft ruime ervaring in de diagnose en de gestructureerde multidisciplinaire aanpak van foetale anatomische afwijkingen en met invasief-diagnostische ingrepen (VWP, vlokkentest, cordocentese).

Publicaties

Raadpleeg de publicaties van prof. Defoort.

Lidmaatschappen

Prof. dr. Defoort is stichtend lid van de Vereniging voor Echografie van Nederlandstalig België (VENEB), nu Vlaamse Vereniging voor Echografie (VVE), waarvan hij ook oud-voorzitter, oud-secretaris en zittend bestuurslid is. Hij was en is actief als voorzitter en bestuurslid van vele wetenschappelijke verenigingen. Hij was voorzitter van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE) dat verantwoordelijk is voor de registratie en kwaliteitscontrole van alle geboorten in Vlaanderen.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 26-4-2018 11:41.