U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Prof. dr. Els De Leenheer

Prof. dr. Els De Leenheer

Functie:

Kliniekhoofd

Dienst/afdeling:

Neus-, keel- en oorheelkunde, Centrum voor gehoor- en spraakrevalidatie Ter Sprake

Geconventioneerd?

Gedeeltelijk

Specialisatie:

  • Oor- en gehooraandoeningen
  • Otogenetica (erfelijke oorziekten)
  • Pediatrische nko

Afspraak:

​Tel. afsprakensecretariaat: 09 332 23 32

Raadplegingen:

VoormiddagNamiddag
MA14 - 17 uur
Geconventioneerd
DI8 - 12 uur
Niet-geconventioneerd
WO8 - 12 uur 
Niet-geconventioneerd
DO
VR
ZA
ZO

Bijkomende informatie:

Huidige positie

Prof. dr. Els De Leenheer is sinds juli 2006 vast staflid op de dienst Neus-, keel- en oorheelkunde van het UZ Gent waar ze zich toelegt op oor- en gehooraandoeningen.

Opleiding

Prof. De Leenheer studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent en studeerde in 1999 met grote onderscheiding af. Ze werd doctor in de Medische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen in 2001. Haar doctoraat handelde over familiale/erfelijke slechthorendheid. Daarin bouwde ze in de loop der jaren een belangrijke expertise op.

Ze werd geneesheer-specialist in de Neus-, keel- en oorheelkunde in 2005 en volgde hierna een otologische stage in Lyon bij prof. dr. E. Truy. In oktober 2009 werd ze benoemd aan de UGent, momenteel is ze hoofddocent. Sinds 2015 draagt ze ook de bijzondere beroepstitel in de revalidatie van gehoor-, spraak- en taalstoornissen.

Interesses

In samenwerking met de dienst Medische genetica startte prof. De Leenheer het otogenetisch spreekuur op. Verder is ze verantwoordelijk voor de opvolging van kinderen die na de neonatale gehoorscreening (Kind & Gezin) worden doorgestuurd voor verder onderzoek van het gehoor. 

Prof. De Leenheer is als verantwoordelijk otoloog lid van verschillende multidisciplinaire teams waaronder het cochleair implant-team, het Centrum voor Congenitale Aangezichtsafwijkingen (schizis-team), het multidisciplinaire Down-team en de multidisciplinaire Turnerkliniek.

Wetenschap en publicaties

Naast haar klinische activiteiten heeft prof. De Leenheer verschillende onderwijsopdrachten binnen de opleiding Geneeskunde, logopedie en audiologie en in de vorming van specialisten nko-artsen. Ze is auteur van verschillende internationale publicaties en mede-auteur van de gehoorstoornis survival gids (Abimo uitgeverij). Ze participeert regelmatig aan nationale en internationale wetenschappelijke meetings.

Raadpleeg de publicaties van prof. dr. De Leenheer.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 25-4-2018 16:18.