U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Zorgaanbod > Artsen

Dr. Nicolas Dhooghe

Dr. Nicolas Dhooghe

Functie:

Adjunct-kliniekhoofd

Dienst/afdeling:

Plastische heelkunde

Geconventioneerd?

Nee

Specialisatie:

  • Hoofd- en halsreconstructie
  • Rhinoplastiek en neusreconstructie
  • Faciale genderconfirmatiechirurgie
  • Pediatrische plastische chirurgie
  • Esthetische chirurgie
  • Craniofaciale chirurgie
  • Huidkanker

Afspraak:

Tel. 09 332 32 78

Raadplegingen:

VoormiddagNamiddag
MA9-12 uur
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Bijkomende informatie:

Dr. Nicolas Dhooghe studeerde in 2010 af als master in de geneeskunde aan de Universiteit Gent, waar hij ook in 2017 zijn master-na-master opleiding in de plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde vervolledigde.

Hij werd opgeleid onder begeleiding van prof. dr. Monstrey, prof. dr. Blondeel, prof. dr. Van Landuyt, dr. Roche en dr. Stillaert en behaalde de eerste prijs op het nationale examen van het Collegium Chirurgicum Plasticum.

Dr. Dhooghe vertrok in 2017 hij naar Melbourne, Australië, waar hij gedurende een jaar werkte als fellow in het gerenommeerde Royal Children’s Hospital. Daar bekwaamde hij zich verder in de pediatrische plastische heelkunde, de behandeling van gespleten lip en verhemelte en craniofaciale chirurgie.

Ook was hij werkzaam als fellow in het Melbourne Institute of Plastic Surgery, waar hij zich verdiepte in de kunst van de rhinoplastiek.

Dr. Dhooghe nam als vrijwilliger deel aan meerdere missies in ontwikkelingslanden voor de behandeling van gespleten lip en verhemelte.

Hij geeft regelmatig voordrachten op nationale en internationale congressen.

Hij is fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (CCP) en lid van de Royal Belgian Society of Plastic Surgery (RBSPS) en van de Gent Academy of Plastic Surgery (GAPS).

Interesses

In november 2018 startte dr. Dhooghe als resident in het UZ Gent waar hij zich toespitst op de faciale chirurgie en de ontwikkeling van een multidisciplinair faciaal centrum.

Zijn aandachtsgebieden zijn aangezichtschirurgie (esthetisch en reconstructief), reconstructie bij hoofd- en halstumoren, rhinoplastiek, pediatrische chirurgie en faciale genderconfirmatiechirurgie.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 28-1-2021 11:29.